2024. április 30. - Katalin, Kitti

Túlterheltek a tűzoltók

Tavaly időnként a teljesítőképességük határán dolgoztak a fővárosi tűzoltók - nyilatkozta a Fővárosi Közgyűlés Városrendészeti Bizottságának elnöke az MTI-nek annak kapcsán, hogy a Fővárosi Tűzoltóparancsoknság szerdán beszámolt a testület előtt.
2008. március 13. csütörtök 07:57 - Hírextra
A szolgálat leterheltségének érzékeltetésére elmondta az elnök, hogy tavaly több mint 11 ezer esetben riasztották a fővárosi tűzoltókat, akiknek létszáma 70-nel kevesebb az engedélyezettnél. Érdekeségként említette az elnök azt, hogy évek óta egyre több műszaki mentéshez és kevesebb tűzhöz hívják a tűzoltókat. Ez új szakmai stratégiát igényel, amire fel kell készülni - tette hozzá.
Danielisz Béla kitért arra is, hogy a fővárosi önkormányzat évente jelentős anyagi támogatást ad a szolgálatnak. Példaként említette, hogy idén 600 millió forintot adnak működési támogatásként, 86 milliót a hírközpont, 10 milliót pedig az egyéni életmentő felszerelések korszerűsítésére.

Az elnök szólt arról is, hogy a bizottság ülésen Tatár Attila altábornagy, a katasztrófavédelem országos parancsnoka is pozitívan értékelte a fővárosi tűzoltók munkáját. Egyidejűleg azonban a tábornok felhívta a figyelmet néhány olyan szakmai kérdésre, amelyeket szerinte érdemes lenne áttekintenie a szolgálatnak. Danielisz Béla közölte, hogy az önkormányzat bűnmegelőzési tanácsnokaként egy eseti bizottság élén Molnár Mihályt, a Városháza védelmi ügyosztályának vezetőjét kérte fel az országos parancsnok által jelzettek áttekintésére.

Az MTI információi szerint az országos parancsnok egyebek közt arra szeretne választ kapni, hogy valóban szükség van-e annyi tűzoltóautóra egy-egy bevetésnél, mint amennyit a fővárosi tűzoltóság riaszt. Szerinte érdemes lenne megvizsgálni azt is, hogy indokolt-e 40 munkatárs foglalkoztatása a fővárosi tűzoltóság ügyeletén. Az országos parancsnok szerint érdemes lenne azt is megvizsgálni, hogy szükség van-e Budapesten videószolgálatra, doktorszolgálatra és biztonsági tiszti szolgálatra.
Danielisz Béla elmondta azt is, hogy a szakbizottság pályázatot írt ki a Fővárosi Közterület-felügyelet igazgatói posztjára, amely Barna Sándor februári elhalálozásával üresedett meg. Az április végéig benyújtható pályázatok elbírálása után júniustól foglalhatja el posztját az új vezető. A pályázatok elbírálásánál előnyben részesülnek a rendészeti területen jártas személyek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását