2024. május 16. - Mózes, Botond

Fegyelmi eljárást indítványoz Rogán

Belváros-Lipótváros polgármestere pénteken azt indítványozta az önkormányzati miniszternél, hogy indítson fegyelmi eljárást Forgács Imre, a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal vezetője ellen, mert nem jelentette be összeférhetetlenségét t
2007. október 12. péntek 17:07 - Hírextra

Rogán Antal azt követően fordult Bajnai Gordon szakminiszterhez, hogy a hivatalvezető az V. kerületi önkormányzat és az Egészségügyi Minisztérium között zajló jogvitákban több döntést is hozott.
A polgármester szerint Forgács Imre azért nem járhatna el ezekben az ügyekben, mert volt felesége, ahogy tavaly, idén is, "minden bizonnyal" szerződéses jogviszonyban áll az említett tárcával, és aki így véleménye szerint "elkötelezett az egészségügyi miniszternek".

Rogán Antal úgy vélte: Forgács Imre "nem első alkalommal jár el elfogultan" a két fél közötti jogvitákban, és "minden alkalommal az Egészségügyi Minisztérium javára dönt".

A polgármester szerint a hivatalvezetőnek jeleznie kellett volna összeférhetetlenségét, és arra kellett volna kérnie az önkormányzati minisztert, hogy egy másik megye közigazgatási hivatalát jelölje ki az említett jogviták megítélésére.

Közölte azt is: a Bajnai Gordonhoz benyújtott kérdésben kezdeményezni fogja, hogy miniszter más eljáró hivatalt jelöljön ki.

Az MTI péntek délután már nem tudta elérni a hivatalvezetőt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását