2024. április 20. - Tivadar

"Mentsük meg Verespatakot!"

A "Mentsük meg Verespatakot!" című fotókiállítást nyitották meg a Főpolgármesteri Hivatal épületében hétfőn Budapesten.Horváth Csaba főpolgármester-helyettes (MSZP) köszöntőjében elmondta: a romániai Verespatakon - ahol egy kanadai-román vegyesvállalat ci
2007. december 10. hétfő 16:25 - Hírextra

Ha a verespataki bányaberuházás megvalósulna, öt hegy, tíz templom, tizenkét temető, 958 gazdaság és 900 lakóház tűnne el, valamint 2.150 embert kellene kitelepíteni.

A főpolgármester-helyettes szerint az egyes államokra komoly szerep vár, szigorítani kell ugyanis a szabályozást, ha szükséges, akár államok feletti szinten is.

Az eddig 44 helyszínen megrendezett vándorkiállítást kezdeményező Közép-Európa Klub főtitkára, Kelemen József úgy fogalmazott: azzal, hogy a tárlatot a fővárosban is kiállították, a budapesti polgárokat kívánják mozgósítani Verespatak megmentése érdekében.

Haraszthy László, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakállamtitkára a verespataki bányaberuházásról azt mondta: az nem más, mint a tőke kíméletlen próbálkozása megszerezni azt az aranyat, amelyet környezetbarát technikával nem sikerült.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását