2024. május 7. - Gizella

Közlekedési káosz van

Hatalmas káoszt okozott Olaszországban a kamionsofőrök hétfőn kezdődött sztrájkja. A magas üzemanyagárak ellen tiltakozó fuvarozók 5 naposra tervezik a megmozdulást. Többen kamionjaikkal elállták az utakat, megbénítva ezzel az autópályák forgalmát.
2007. december 10. hétfő 16:31 - Hírextra
Paolo Ugge, a legnagyobb kamionos szakszervezet vezetője azt mondta az AFP-nek: tagjaik 90 százaléka vesz részt a megmozdulásban.

A jelentések szerint hatalmas dugók alakultak ki Róma, Milánó, Nápoly, Genova és más nagyvárosok környékén. A legrosszabb a helyzet az olasz-francia határon, Ventimigliánál, ahol az itáliai fuvarozók nem engedik be a Franciaországból érkező kamionokat. Emiatt már 10 kilométeres teherautósor kígyózik a francia oldalon. Olaszországban egyébként az áruk 70 százalékát közúton szállítják, így szakértők szerint gondok is jelentkezhetnek az ellátásban. Elemzők szerint az ötnapos sztrájk 5 milliárd eurós (1250 milliárd forint) kárt okozhat Olaszországnak.

"Valószínűleg magyar fuvarozókat is érint az olasz sztrájk, de pontos információink nincsenek erről"- mondta el a Független Hírügynökségnek a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetségének (FUVOSZ) főtitkára. Peredi Péter szerint a magyar kamionosok szívesen fuvaroznak Olaszországba. Hozzátette: valószínűleg veszteség éri azokat a magyar kamionosokat, akik a sztrájk miatt nem tudnak tovább menni, vagy csak lassan tudnak haladni.

Peredi Péter az olasz sztrájkkal kapcsolatban megjegyezte: idehaza is nagy terhet jelent a fuvarozóknak a magas üzemanyagár. Úgy vélte: nem valószínű, hogy idehaza az olaszországihoz hasonló méretű sztrájk legyen. "Nálunk nincs ilyen nagy mértékű szolidaritás" - vélekedett a FUVOSZ főtitkára. Hozzátette: a kamionosok azt szeretnék, ha idehaza is bevezetnék az ún. fuvarozói gázolajat, amely jó minőségű, ám kedvezőbb adózási feltételekbe tartozó üzemanyag lenne.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Ági
2007. december 12. 09:42
Az én söföröm kerekeit is kiszúrták már, ahogy másik kamionosét is.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását