2024. június 21. - Alajos, Leila

A patkány viheti a pálmát

Egy ínyenc patkány viheti el a pálmát a februári Los Angeles-i Annie Awards díjkiosztón, ahol 2007 legjobb animációs filmjeit díjazza majd a szakma.
2007. december 4. kedd 13:35 - Hírextra

A Pixar filmstúdió produkciója, a L,ecsó ugyanis a 13 jelölést kapott az idei Annie-díjra, amelyet összesen 25 mozis és televíziós kategóriában osztanak ki a 35. Annie Awards gálán. Egy másik nagysikerű produkció, a Sony animációs stúdiójának Vigyázz, kész, szörf! című pingvinmeséje tíz jelölést kapott.

A nevezéseket hétfőn hozták nyilvánosságra, a díj hivatalos honlapja szerint a L,ecsó többek között a legjobb animációs film, a legjobb rendezés, a legjobb forgatókönyv és a legjobb animációs karakter elismeréséért is versenyez. A mesterszakácsi babérokra törő rágcsáló sztoriját direktorként és szerzőként is Brad Bird jegyzi, aki A hihetetlen család című animációjáért 2004-ben nemcsak a legjobb filmnek járó Annie-t nyerte el, hanem az Oscar-díjat is megkapta.

A patkányok és pingvinek mellett idén a DreamWoks méhei (Mézengúz), a 20th Century Fox Simpson családja és a Sony Pictures Classic Persepolis című sötét tónusú, tragikus iráni története jutottak be az öt legjobb animációs mozifilm közé, amelyek esélyesek lehetnek a Nemzetközi Animációs Film Társaság (IAFS) által rendezett február 8-i ceremónián gazdát találó Annie-díjra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását