A patkány viheti a pálmát

Egy ínyenc patkány viheti el a pálmát a februári Los Angeles-i Annie Awards díjkiosztón, ahol 2007 legjobb animációs filmjeit díjazza majd a szakma.

A Pixar filmstúdió produkciója, a L,ecsó ugyanis a 13 jelölést kapott az idei Annie-díjra, amelyet összesen 25 mozis és televíziós kategóriában osztanak ki a 35. Annie Awards gálán. Egy másik nagysikerű produkció, a Sony animációs stúdiójának Vigyázz, kész, szörf! című pingvinmeséje tíz jelölést kapott.

A nevezéseket hétfőn hozták nyilvánosságra, a díj hivatalos honlapja szerint a L,ecsó többek között a legjobb animációs film, a legjobb rendezés, a legjobb forgatókönyv és a legjobb animációs karakter elismeréséért is versenyez. A mesterszakácsi babérokra törő rágcsáló sztoriját direktorként és szerzőként is Brad Bird jegyzi, aki A hihetetlen család című animációjáért 2004-ben nemcsak a legjobb filmnek járó Annie-t nyerte el, hanem az Oscar-díjat is megkapta.

A patkányok és pingvinek mellett idén a DreamWoks méhei (Mézengúz), a 20th Century Fox Simpson családja és a Sony Pictures Classic Persepolis című sötét tónusú, tragikus iráni története jutottak be az öt legjobb animációs mozifilm közé, amelyek esélyesek lehetnek a Nemzetközi Animációs Film Társaság (IAFS) által rendezett február 8-i ceremónián gazdát találó Annie-díjra.

Forrás: MTI