2024. április 19. - Emma

Magyar animációk versenyben

Több mint ötszáz nevezés érkezett idén az Anilogue Fesztiválra Európa csaknem minden országából. A budapesti nemzetközi animációs filmmustra döntőjébe három magyar film is bekerült - közölte kedden a Független Hírügynökséggel Liszka Tamás fesztiváligazgat
2007. november 29. csütörtök 13:27 - Hírextra
Csütörtökön kezdődik és vasárnap estig tart az ötödik Anilogue fesztivál. Az animációs szemle nyitófilmje csütörtökön este hétkor az iráni-francia Marjane Satrapi egészestés rajzfilmje, a Persepolis.

A nemzetközi zsűri a versenyprogramba 26 animációs rövidfilmet válogatott be 15 európai országból. Az alkotások nem csak a fesztivál fődíjáért, hanem a közönségdíjért is versengenek. Három magyar film is bekerült idén a legjobb rövidfilmek versenyébe. Pálfi Zsolt: Jelek, Gál Julianna, Kiss Virág, Korai Zsolt, Lázár Orsolya, Lőrincz Áron, Nagy László, Tóth Balázs, Wonhaz Anna: Lépcsőház és Wonhaz Anna: Etűd című munkája is ringbe száll a díjakért.

A fesztiválon nem csak új alkotásokat, hanem az elmúlt évek legsikeresebb animációit is levetítik. Az Anilogue ideje alatt 7 nagyjátékfilmet láthatnak a nézők. A külföldi alkotások mellett, megnézheti a közönség Magyar Ádám filmjét, az Egon és Döncit is, aminek az országos premierjét csütörtökön tartják.

Arra még három hetet kell a nézőknek várniuk, hogy megnézhessék a mozikban a Macskafogó 2-t, de a szervezők ígérete szerint az animációs film alternatív előzetesét és werkfilmjét az Anilogue közönsége már megtekintheti.

Az animációs fesztivált az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Toldi moziban rendezik meg csütörtöktől vasárnapig. Az Anilogue-ot, a korábban AniFestként ismert fesztivált, ebben az évben is SzimplaFilm szervezi. Az Anilogue díjkiosztó gáláját szombaton este hétkor tartják az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

További információ a fesztiválról a www.anilogue.com oldalon olvasható.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását