2024. április 26. - Ervin

Téli fesztivál és díszkivilágítás

Megkezdődött a karácsonyi ünnepségsorozat Győrben: pénteken este felkapcsolták a díszkivilágítást és megnyílt az adventi vásár. Idén - a kereskedőknek köszönhetően - jóval nagyobb területen borult fényárba a belváros, mint eddig.
2007. december 1. szombat 19:48 - Hírextra
Csak a győri városházát 50 ezer égő díszíti az adventi időszakban. A belvárosban összesen 138 fényfüzérrel ékesített fa, valamint 57 hullócsillag fokozza a hangulatot. A gyerekeket szárazvirágból "épített" rénszarvasok és mikulás várja a Megyeháza előtt.

A díszkivilágítást két helyi cég munkatársai ingyen szerelték fel. A belvárosi kereskedők külön gyűjtést szerveztek az ünnep közeledtével, és az így befolyt összegből további utcákat borítottak be fényfüzérekkel. A díszfények vízkeresztig égnek majd Győrben

A téli fesztivál keretein belül idén már korcsolyázni is lehet a város barokk főterén. A kis faházak mellett helyet kap ugyanis egy 15 X 20 m-es jégpálya és egy melegedő sátor is, ahol korcsolyát lehet bérelni. A pálya várhatóan minden nap reggel 10-től este hatig lesz nyitva, egészen szilveszterig.

A Kommunális Szolgáltató vállalat idén is minden városrészben felállítja a "mindenki karácsonyfáját". A szakemberek összesen 27 fenyőt díszítenek fel a kerületek központi részein.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását