2024. április 30. - Katalin, Kitti

Kóka hétfőn adja át a GKM vezetését

Kákosy Csaba hétfőn veszi át a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium vezetését, ekkor teszi le a miniszteri esküjét is a Parlamentben - mondta Kóka János szombaton, miután a Liberális Gazdasági Tanács ülésén meghallgatták a miniszterjelöltet.
2007. december 1. szombat 19:42 - Hírextra
Kóka János elmondta: elsősorban azt várja az új minisztertől, hogy készítsen tervet a gazdasági növekedés visszaállítására. A távozó tárcavezető arról biztosította Kákosy Csabát, hogy a frakció és a párt vezető testülete egyhangúlag mellette áll a reformok végigvitelében.

A miniszterjelölt közölte: több fő eleme van a programjának, a gazdasági növekedés visszaállítása, az információs társadalom fejlesztése, és a vasút megújítása, valamint a közlekedési reform folytatása. Kákosy Csaba azt mondta: az a legfontosabb feladata, hogy a kiigazítást követően hogyan tudják a tartós növekedés pályájára állítani a gazdaságot. Ehhez középtávú gazdaságpolitikai stratégiára van szükség, amelynek az elemeit most dolgozzák ki.

A GKM leendő vezetője szerint aktív és éremi párbeszédre van szükség az üzleti szektorral, meg kell újítani az egyeztetési fórumokat. Ezzel kapcsolatos javaslataival januárban áll elő - mondta Kákosy Csaba. Úgy vélte: az érdemi növekedés eléréséhez aktívabb gazdasági diplomáciai lépésekre lesz szükség, támogatni kell azokat a magyar vállalatokat, amelyek terjeszkedni szeretnének a régióban, elsősorban a Balkánon és Közép-Európában.

Kákosy Csaba elfogadhatatlannak nevezte a MÁV jelenlegi szolgáltatási színvonalát. Szerinte lehet jobb, modernebb vasutat csinálni, van jövője a MÁV-nak. Tisztább vonatokra, szebb pályaudvarokra és pontosabb menetrendre van szükség, mindezeket apró, de folyamatos lépésekkel kívánja elérni. A miniszterjelölt szerint a Volán-társaságokat minél hamarabb privatizálni kell, reményei szerint ez jövőre megtörténhet.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását