2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Magyar film nemzetközi premierje

Tóth Tamás Farkas című filmjének jövő pénteken lesz a nemzetközi premierje a torinói filmfesztiválon; a filmes fórumra Fliegauf Benedek alkotását, a Tejutat és Tarr Béla A londoni férfi című munkáját is meghívták - tájékoztatta a Magyar Filmunió szerdán a
2007. november 21. szerda 16:26 - Hírextra

A pénteken kezdődő filmes ünnepen versenyen kívül mutatják be Tóth Tamás Farkas című rendezését - írta Papp Csaba Zoltán szerdai közleményében, hozzáfűzve, hogy a magyar-orosz koprodukcióban készült alkotás torinói vetítésén Tóth Tamás is részt vesz.

A filmről szóló ismertető szerint a Farkas egy valamikor jobb napokat látott szibériai férfiről szól, aki a szovjet időkben valószínűleg komolyabb beosztású helyi vezető volt. Nyikolaj Szergejevics jelenlegi foglalkozását tekintve: problémamegoldó. Óriási élettapasztalatának és különleges, rejtett tulajdonságainak köszönhetően az élet minden területén képes megszüntetni a bajokat. Állítólag beszél az állatok nyelvét.

Egy kis szibériai település egész élete a rénszarvastenyésztéstől függ. Az új idők eljövetelével szinte egy időben a farkasok viselkedése is megváltozik: a szarvascsordákat úgy tizedelik meg, hogy az állatokat nem gyilkolják le és nem falják fel, csak kiszívják a vérüket és otthagyják. A pásztorok segítségül hívják a sámánok leszármazottjának tartott Nyikolaj Szergejevicset.

A 25. születésnapját ünneplő Torino Filmfesztivált számos szekció alkotja, a nemzetközi versenyben játék- és rövidfilmek vehetnek részt.

Fliegauf Benedek legutóbbi alkotása, a Tejút, és Tarr Béla idén Cannes-ban bemutatott filmje, a A londoni férfi a torinói seregszemle The Zone elnevezésű információs programjában szerepel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását