2024. április 25. - Márk

Tarr turné

Tarr Béla A londoni férfi című filmjét számos külföldi városban, így Grazban, Ljubljanában és Torinóban is láthatja a nemzetközi közönség az év utolsó heteiben - tájékoztatta a Magyar Filmunió pénteken az MTI-t.
2007. november 16. péntek 17:54 - Hírextra
Tarr Béla Ausztriában, Grazban az európai forgatókönyv-fejlesztő kurzusok legjobbjai között számon tartott, csütörtökön zárult Sources2 workshopon A londoni férfi forgatókönyvéről tartott előadást a napokban - emlékeztetett Papp Csaba Zoltán, a Magyar Filmunió munkatársa.
Közlése szerint az alkotást a héten befejeződött észak-karolinai Cucalorus Filmfesztivál és a jövő szerdáig tartó szlovéniai Ljubljana Nemzetközi Filmfesztivál is műsorára tűzte.

A Cannes-i Filmfesztivál versenyében debütált magyar-francia-német koprodukciót a jövő pénteken kezdődő torinói filmfesztiválon láthatja először az olasz közönség. Az idén 25. születésnapját ünneplő olasz szemlét számos szekció alkotja, a nemzetközi versenyben játékfilmek és rövidfilmek vehetnek részt.

A Tarr-filmet a hónap végén kezdődő pozsonyi filmfesztiválon is vetítik. A fiatal fesztivál fő programját az első- és másodfilmes rendezők munkáinak nemzetközi versenye alkotja, de számos információs vetítéssorozatot és retrospektív programot is kínálnak.

A londoni férfi a Baltikum legnagyobb nemzetközi filmszemléjére, a jövő pénteken kezdődő tallinni Black Nights Filmfesztiválra is meghívást kapott - tudatta Papp Csaba Zoltán. Az Észtország fővárosában megrendezendő nemzetközi fesztivál programját játékfilmek versenye, egyetemisták fesztiválja, gyermek és ifjúsági filmfesztivál, valamint animációs filmek fesztiválja színesíti.

A Magyar Filmunió munkatársa arról is beszámolt, hogy Taiwan nemzetközi filmművészeti fóruma, a tajpeji Golden Horse fesztivál programjában szerepel Tarr Béla filmje november végén. A tajpeji fesztivál 2004-ben retrospektív vetítéssorozat keretében mutatta be nagy sikerrel a magyar rendező életművét.

Indiában, Kerala állam fővárosában, Trivandrumban, a december elején megrendezendő nemzetközi filmfesztiválon lesz látható Tarr Béla legutóbbi játékfilmje.

A londoni férfi Georges Simenon bűnügyi regényéből, Krasznahorkai László forgatókönyve alapján készült. Az alkotás főszereplője egy kikötői pályaudvaron dolgozó elmagányosodott váltóőr, aki egy gyilkosság véletlen szemtanújaként morális problémákkal és a létezés alapkérdéseivel szembesül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását