2024. április 20. - Tivadar

Örülhetnek a filmrajongók

A belga filmek fesztiválját az idén Budapesten, Szegeden és Pécsett rendezik meg november 19. és 23. között, az idei rendezvény díszvendége Harry Cleven rendező lesz - tájékoztatta Molnár Krisztina, a BudapestFilm sajtóreferense az MTI-t.
2007. november 15. csütörtök 16:58 - Hírextra

A belga film rajongói a budapesti Szindbád Moziban, a szegedi Belvárosi Moziban és a pécsi Apolló Art Moziban nézhetik meg az alkotásokat - tudatta Molnár Krisztina.

Hozzátette: a rendezvény elsősorban fiatal rendezők legújabb munkáit mutatja be, de lesz rövidfilmes és animációs est is.

Az ismertetés szerint az érdeklődők láthatják Harry Cleven Zavar című fantasztikus filmjét, Joachim Lafosse Boldoggá tesz című filmdrámáját, valamint Bouli Lanners munkáját, az Ultranovát.

Harry Cleven színészként és forgatókönyvíróként kezdte filmes pályafutását, pár éve kezdett rendezni. A Zavar című filmjével számos díjat nyert francia, spanyol és kanadai filmfesztiválokon.

A programban egy klasszikus mozifilm, a Benvenuta is szerepel, amely a belga filmművészet egyik legismertebb rendezőjének, André Delvaux-nak egyik utolsó műve.

André Delvaux színes hangalámondásos, 1983-ban készült belga-francia-olasz romantikus drámájában Benvenuta szerepét Fanny Ardant, míg Livio Carpit Vittorio Gassman alakítja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását