2024. május 3. - Tímea, Irma

Jó a megítélésünk az EU-ban

Magyarországnak általában jó a megítélése az Európai Unióban, mert a magyar szakemberekről nagyon jó vélemény alakult ki, az országnak is jó a híre, hiszen sokan járnak ide turistaként és üzletemberként, viszont a gazdaság helyzetén javítani kell - mondta
2007. november 16. péntek 14:52 - Hírextra
Kétségtelen, hogy van két pont, ahol nagyon sokat kell javítanunk: a költségvetési politika és a gazdaságpolitika - mondta a szabad demokrata politikus, az Európai Parlament liberális frakciója (ALDE) szervezésében, a Katona József Könyvtárban rendezett kerekasztal-beszélgetés előtt.
Szent-Iványi István beszámolt arról, hogy az elmúlt években "tagadhatatlanul romlott" az ország megítélése, ugyanakkor a konvergenciaszerződés kapcsán van egy pozitív várakozás.

Úgy tűnik, hogy Magyarország az első évet a konvergenciaprogramnak megfelelően teljesítette, tehát kezdődik a hitelesség visszaszerzése. Ez nagyon fontos, mert kétségtelenül elvesztettük a hitelességünket az elmúlt évek során - mondta az Európa Parlament liberális frakciójához tartozó képviselő.

Szent-Iványi István kitért arra, hogy a magyar "politikai osztály és a politika megítélése nem kedvező".
Tapasztalatai szerint, általános az a megítélés, hogy Magyarországon végletessé vált az ellentét a kormány és az ellenzék között, és ez a fajta széthúzás és ellenségeskedés az ország fejlődésének gátló tényezőjévé vált.

A liberális politikus hangsúlyozta: Magyarország megítélése szempontjából fontos tényező, hogy "aktív, dinamikus kormányzás és dinamikus gazdaságpolitika folyjon" és megszűnjön az a nagymértékű szembenállás, ami a politikai életet jellemzi. Mint mondta, a 2006 őszén történtek és a Magyar Gárda megalakulása miatt "negatív tényezőként jelentkezik, hogy felerősödni látják a szélsőséges elemeket a magyar politikában".

"Közös érdeke az országnak, hogy egy más képet alakítsunk ki magunkról, mert az ország megítélése, az egyfajta tőke, ami kamatozik" - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását