2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Mosolyog a megműtött négykarú, négylábú kislány

Két nappal sikeres műtétje után eszméleténél van és mosolyog Laksmi, az a kétéves indiai kislány, akinek két felesleges karját és lábát 24 órás műtéttel kellett amputálni.
2007. november 9. péntek 18:21 - Hírextra

Laksmi kissé furcsállotta, hogy hova lett két lába és két karja, de mosolygott a szüleire, és mozgatta a nagylábujjait is.

Az operáció olyan jól sikerült, hogy nincs szükség több nagy beavatkozásra, bár - mielőtt elkezdhet megtanulni járni - a kislánynak további kezelésekre és esetleg kisebb műtétekre azért szüksége lesz, mivel dongalába van.

A gyermek magzati fejlődése során a testébe beépültek elhalt ikernővére (parazitaiker) végtagjai és belső szervei, ezért született a kislány ritka, súlyos rendellenességgel.

A kedd hajnalban kezdődött, 40 órásra tervezett, de végül 24 óra alatt befejeződött műtétsorozattal a harmincfős sebészcsoport nemcsak leválasztotta Laksmi felesleges végtagjait, hanem átültette a veséjét az ikerszervezetből, és rekonstruálta a medencéjét. A bonyolult operáció költségeit a kórház vállalta magára.

Laksmi és családja Bihar állam északi részének egy szegény kis falujában él, ahol sokan ama négykarú istennő reinkarnációjának tartják a kislányt, akiről a gyerek a nevét kapta.
Indiában, a városoktól távoli vidékeken, ahol Laksmi szülőföldje is van, a fejlődési rendellenességgel született gyermekeket gyakran tartják egy-egy istenség reinkarnációjának.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását