2024. március 29. - Auguszta

Jól halad Laksmi műtétje

Stabil volt az állapota szerdán annak a műtét alatt álló kétéves indiai kislánynak, aki négy karral és négy lábbal jött világra, közölte az őt kezelő kórház szóvivője. A gyerek tulajdonképpen ki nem fejlett ikertestvérével nőtt össze a gerincénél.
2007. november 7. szerda 09:12 - Hírextra
A gyerek jól van, és a műtét továbbra is tart, közölte a dél-indiai Bangladore város közelében található kórház szóvivője. A negyvenórásra tervezett, kedden reggel nyolckor kezdődött műtét egyelőre jól halad, és az orvosok szerint nyolcvan százalékos esélye van a kétéves kislánynak a túlélésre, közölte el a szóvivő, de részleteket nem tudott mondani.

Az operációt vezető Saran Patil még a műtét keddi megkezdése előtt azt mondta, hogy ha minden simán megy, akkor lehet, hogy előbb is végeznek a műtéttel. A szakemberek szerint ha sikerül az operáció, akkor a kislány jó eséllyel nem csak tizenéves koráig, hanem jóval tovább is élhet, műtét nélkül viszont nem.

A gyerek a nepáli határ közelében, Bihar állam egyik kis falujában született. Amikor az orvosok rátaláltak, a kicsin elfertőződött sebet találtak, emellett folyamatosan magas lázzal is küzdött. Orvosi segítséget nem kapott a gyerek akkor.

A kis faluban többen ellenezték azt, hogy megműtsék a lányt. Szerintük ugyanis a gyerek a több végtagú hindu szerencse és gazdagság istenség, Laksmi reinkarnációja. Emiatt is kapta a kislány a Laksmi nevet. Az orvosok szerint rendkívül ritka rendellenességről van szó. Átlagosan 200 ezer terhességből 1 esetben fordul elő.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását