2024. április 25. - Márk

Kína rástartolt a doppingárusokra

A doppingszergyártó cégek és árusok elleni nagyszabású kampányba kezdenek a kínai hatóságok, a drogmentes játékok biztosítása mind a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), mind a kínai szervezők számára is kiemelten fontos.
2007. november 8. csütörtök 12:01 - Hírextra
A tiltott szerek elleni kampányt öt szakminisztérium összefogásával, így a rendőrség, valamint az élelmiszer- és gyógyszerügyi hivatal közreműködésével kezdik meg - mondta Jen Csiang-jing (Yan Jiangying), az utóbbi hivatal alelnöke.

"A kínai kormány 2004-től kezdve, amióta elfogadta a doppingszerellenes előírásokat, folyamatosan erősíti az ellenőrzéseket" - tette hozzá Jen.

Kínában az összes gyógyszergyártó céget és vegyipari üzemet ellenőrizni fogják, a vámhatóságok pedig a szerek illegális behozatalát és kivitelét próbálják felszámolni. A forgalmazóknak a termékekhez szükséges hatósági engedélyek beszerzésén kívül az eladási adatokat is rögzíteniük kell.

A gyógyszer-kiskereskedőknek szigorúan tilos a proteintartalmú, doppingszerként is használható szerek forgalmazása, és az ilyen készítmények illegális kereskedelmét is büntetni fogják - hangsúlyozta a tisztviselő.

A múlt hónapban doppingvétség miatt kétéves eltiltással sújtották Vang Hung-nit (Wang Hongni), Kína legjobb női triatlonosát. Vang már a második kínai élversenyző, akit a 2004-es athéni olimpia után doppinghasználat miatt tiltottak el.

A hosszútávfutó Szun Jing-csie (Sun Yingjie) a 2005-ben rendezett Kínai Nemzeti Játékokon produkált pozitív doppingtesztet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását