2024. április 20. - Tivadar

Doppingolt a dán

Bo Hamburger személyében újabb dán profi kerékpáros ismerte be, hogy rendszeresen doppingolt. A tavaly visszavonult, 37 éves sportoló szerdán megjelent könyvében azt írja, hogy 1995-től 1997-ig minden élversenyző használt EPO-t, köztük ő is.
2007. november 7. szerda 16:13 - Hírextra
A 2001-ben az elsők között vérdoppinggal lebukott Hamburger honfitársa, az 1996-ban Tour de France-győztes Bjarne Riis ugyancsak idén vallotta be, hogy EPO-val élt.

Hamburger könyve szerint a kilencvenes években a tiltott teljesítménynövelő szerek alkalmazása a kerékpárosok életének részévé vált: "abban az időben aki nem doppingolt, nem tudott lépést tartani a többi, nem tiszta versenyzővel."

"Nem volt más választásom - írta a kerekes -, ha 1995-ben, egy komoly sérülés után nem kezdek el tiltólistás szereket használni, abba is hagyhattam volna a pályafutásomat."

A dán kerékpáros azt állította, csak 1997-ig használt EPO-t, azt azonban nem tisztázta írásában, hogy akkor miért hagyta abba a "kezelést".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását