2024. április 26. - Ervin

A NOB eltiltja az olimpiától a doppingolókat

Azok az atléták, akik hat hónapnál hosszabb eltiltást kapnak doppingvétség miatt, nem vehetnek részt a 2008-as pekingi olimpián. Ezt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, Jacques Rogge jelentette be Oszakában, a szombaton rajtoló atlétikai világba
2007. augusztus 24. péntek 11:32 - Hírextra
A NOB első embere kilátásba helyezett egy azonnali eltiltást, ha valaki pozitív mintát produkál. Eddig csak akkor függesztették fel a versenyzőket, ha az úgynevezett B-próba is igazolta a doppingvétséget.

Jacques Rogges oszakai beszédében sürgette a doppingellenes-ügynökségek vezetőit, hogy fogadják el a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) azon kezdeményezését, amely alapján a kettő helyett négy esztendőnyi eltiltást kapnának a vétkezők. Az új doppingkódexet novemberben vitatják meg az illetékesek.

"A NOB teljes mellszélességgel a Nemzetközi Atlétikai Szövetség mellett áll" - mondta Jacques Rogge, majd hozzátette, ha egy atléta nem indulhat a pekingi olimpián, az az olimpiai bizottság szempontjából egyenértékű egy négyéves eltiltással.

Rogge arról is beszélt, hogy a Nemzetközi Olimpia Bizottság pénzbüntetés kirovását is tervezi a doppingoló sportolókra, majd felszólította a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökséget (a WADA-t), hogy lépjen fel határozottabban olyan sportolók ellen, akik elmulasztják a doppingteszteket.

A szombaton rajtoló atlétikai-vb legnagyobb hiányzója a férfi 100 méteres síkfutás címvédője, Justin Gatlin, aki 2006-ban bukott meg egy doppingteszten.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását