2024. április 26. - Ervin

Fizetnek a doppingos atléták

Annus Adrián és Fazekas Róbert egy-két héten belül törleszti adósságát a nemzetközi Sportdöntőbírósággal (CAS) szemben, de mivel ez október 31-ig nem történt meg, a Magyar Atlétikai Szövetség felfüggeszti versenyzési jogukat.
2007. november 5. hétfő 14:45 - Hírextra
"Tájékoztattam a két sportolót, hogy kezdeményezem a versenyzési joguk felfüggesztését, mivel szeptemberben október végéig kaptak határidőt a fizetésre" - nyilatkozott Rábold Gusztáv MASZ-elnök az MTI-nek. "Tudomásom szerint 2-2,5 millió forintot kell még törleszteniük, azt mondták, ezt egy-két héten belül rendezik."

A felfüggesztés egyelőre jelképes, mivel idén már nem rendeznek versenyt. A fegyelmi eljárás elindítása annak függvénye, hogy végül törlesztik-e adósságukat.

A két atlétát a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége október 19-én felszólította, hogy nyolc napon belül egyenlítse ki tartozását, ellenkező esetben súlyos retorziókat léptet életbe az atlétikai szövetség vezetésével, továbbá a két sportolóval szemben. Ezt követően Fazekasék újabb egymillió forintot utaltak át a CAS-nak.

A két nehézatléta azután indított - és vesztett - pert a CAS-nál a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal szemben, hogy a NOB doppingvétség miatt megfosztotta őket athéni aranyérmüktől.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását