2024. március 29. - Auguszta

A kórház azé akit ápolnak benne

Tüntetéssel tiltakoznak a kazincbarcikai kórház működtetésének magánkézbeadása ellen a helyi civil és egyéb szervezetek, a tervek szerint a demonstrációt november 15-én tartják - nyilatkozta a távirati irodának Rizner József, az Összefogással Barcikáért
2007. november 8. csütörtök 13:51 - Hírextra
Mint mondta, több szervezet is jelezte csatlakozását a tiltakozó akcióhoz, az Összefogással Barcikáért Egyesület mellett a Kazincbarcika Városért Független Egyesület, a Nagycsaládosok Egyesülete, a Kazincbarcikai Vegyész Szakszervezet, a Vegyipari Munkavállalók Független Szakszervezete, a Városi Kórház Közalkalmazotti Tanácsa, a Magyar Orvosi Kamara Helyi Szervezete, a Főnővéri Tanács, illetve az EDDSZ Városi Alapszervezete.

Hozzátette: céljuk az, hogy gondolja újra az önkormányzat a döntését, amely szerint a kórház működtetését magánkézbe adja. Arról is beszámolt, hogy a tüntetésen felszólal Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke, Tóth Judit, a városi kórház aneszteziológusa és Fazekas Éva az EDDSZ Borsod megyei elnöke.

Mint mondta, a pályázati kiírás megjelent, és nem véletlen a demonstráció november 15-i dátuma, ugyanis ekkora esik a tenderbontás. Véleménye szerint a kórház adósságáért, - amely mintegy 258 millió forintra tehető - egy komplett kórházat kaphat a leendő működtető, ezt az adósságállományt kell ugyanis mindösszesen átvállalnia.

Az észak-borsodi település önkormányzata október közepén döntött arról, hogy nyilvános pályázatot ír ki a kazincbarcikai városi kórház hosszú távú működtetésére. A pályázat a város önkormányzatának közfeladatát képező egészségügyi feladatok 20 évre történő átadásáról és a hozzá kapcsolódó vagyonkezelői jog átruházásáról szól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását