2024. április 27. - Zita

Demonstráció a kórházért

Demonstrációt szerveznek helyi civil szervezetek a kazincbarcikai kórház magánkézbe adása ellen november 15-re. A kórház előtti téren tartandó megmozduláson többek között a helyi nagycsaládosok egyesülete, a kórház közalkalmazotti tanácsa és több helyi ci
2007. november 8. csütörtök 10:17 - Hírextra
A kórház üzemeltetésének magánkézbe adásáról egy korábbi önkormányzati ülésen döntött a testület. "A kórháznak tetemes tartozása van, az elmúlt időszakban megpróbáltunk mindent, köztük azt, hogy az ózdi kórházzal egyesüljünk, de ez nem valósult meg. Hogy ne kerüljön csődbe a város, ezért nincs más megoldás", mondta a Független Hírügynökségnek Szitka Péter a város szocialista polgármestere.

A vagyonkezelői jog átadására kiírt nyilvános pályázat határideje november 15. Az alapelv az, hogy a vagyonkezelő a jövőben is biztosítsa a kórház és az OEP közti szerződésben foglaltaknak megfelelően a térség fekvő- és járóbeteg ellátását, és fejlesztését. Több érdeklődő is van már. A határidő lejárta után egy munkacsoport értékeli a pályázatokat, majd decemberben a képviselőtestület dönt. A polgármester elmondta, nem akarnak mindenáron szerződést kötni. Ha nem elfogadható egyik ajánlat sem, vagy ha időközben kiderül, hogy a város többletfinanszírozást kap, és képes ellátni kórházfenntartó feladatait, visszakoznak.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását