2024. április 26. - Ervin

A miniszteri megbízott koordinálja a programokat

Ábrahám Attilát bízták meg a népegészségügyi programok koordinálásával, a miniszteri megbízott eddig az önkormányzati és területfejlesztési miniszter munkáját segítő sporttanácsadó testület vezetője volt. Mindezt Horváth Ágnes egészségügyi miniszter jelen
2007. november 6. kedd 17:28 - Hírextra

Elmondta, a megbízott hatáskörébe kerül a népegészségügy témaköréből minden olyan kérdés, amely kezdeményező megközelítést, az állam, illetve a lakosság fokozott közreműködését igényli. A miniszteri megbízott feladata a háttérintézményekkel, valamint a civil kezdeményezésekkel történő hatékony együttműködés is.

A miniszter szólt arról is, hogy az egészségügyi reform második pillére az életmód megváltozása, az egészségtudatos szemlélet erősítése annak érdekében, hogy kerüljük el a felesleges megbetegedéseket, s a magyar emberek, az uniós átlagnak megfelelően, 10 évvel kevesebbet legyenek betegek.

Horváth Ágnes rámutatott arra is, hogy az egészségügyi reform alapvető célja: a magyar emberek várható élettartama 6 évvel nőjön, s közelítse meg a jelenlegi uniós átlagot, ami 78 év. Ezt 15-20 év alatt lehet elérni - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását