2024. április 26. - Ervin

Szili Kazincbarcika díszpolgára

Kazincbarcika díszpolgára lett Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, aki Borsod-Abaúj-Zemplén megyei látogatása során vette át a kitüntető címet az észak-borsodi város szerdai ünnepi testületi ülésén.
2007. szeptember 5. szerda 22:18 - Hírextra
A díszpolgári címről eredetileg még az előző testület döntött, de a város új vezetése is támogatta azt.
Szili Katalin beszédében úgy fogalmazott, hogy számos alkalommal részese volt Kazincbarcika életének, úgy kötődik a településhez, mint saját szülővárosához, vagy ahhoz a helyhez, ahol él.

Hozzátette: véleménye szerint különleges lelkiség, "barcikaiság" van ebben a városban. "Itt az emberek megőriztek valamit a múltból: az egyszerűséget, a tisztaságot, a hitet" és ő jól érzi magát ilyen környezetben.

Hangsúlyozta, hogy a díszpolgári cím számára felelősség és kötelezettség, ami azt jelenti, hogy kiemelt figyelemmel kell kísérnie a barcikaiak életét.

Szili Katalin a testületi ülés végén átadta ajándékát Szitka Péternek, a város polgármesterének, amelyet a parlamenti csengő egyik másolata. A politikus megjegyezte: reméli, hogy a város első embere hasznát veszi majd a testületi üléseken és kívánja, hogy a városatyák ne a politikát, hanem az emberek ügyeit, érdekeit szolgálják.

Szili Katalin Borsod megyei látogatásának utolsó állomásaként megtekintette a napokban átadott Szent Család tiszteletére épült új római katolikus templomot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását