2024. március 29. - Auguszta

Gyurcsány és Kóka egyeztet

A koalíciós egyeztetést tart vasárnap délután Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke, Kóka János, az SZDSZ elnöke a jövő évi büdzséről - értesült a Független Hírügynökség. Az SZDSZ arra vár választ, hogy az állam jövőre miért tervez 140 milliárd
2007. november 4. vasárnap 14:41 - Hírextra

Úgy tudjuk, hogy a délután öt órakor kezdődő koalíciós egyeztetést a Parlamentben tartják, és részt vesz rajta a két pártelnök mellett Veres János pénzügyminiszter, Horn Gábor, koalíciós egyeztetésekért felelős államtitkár és több szakértő is. Az SZDSZ elsősorban az állami kiadásokra szánt keret növekedését kifogásolja a jövő évi büdzsé tervezetében. Számításaik szerint 140 milliárddal többet költene az állam magára az ideinél. Ezt pedig indokolatlannak tartják.

Kóka János, az SZDSZ elnöke az elmúlt napokban több sajtótájékoztatón is ismertette a liberális álláspontot, amely szerint a közszférának szánt pluszkiadásokat a személyi jövedelemadó 18 százalékos adókörbe tartozók jövedelemhatárának felemelésével - vagyis a legkisebb adókulcs szerint adózók számának bővítésére -, a leghátrányosabb helyzetű családok családi pótlékának emelésére és a jelenlegi szja 1+1 százalékos rendszernek 3 százalékra emelésére kellene fordítani.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását