2024. április 24. - György

Nem korrigálja a kormány hibáit

Az MDF szerint a kormány a jövő évi költségvetési törvényjavaslatban sem tudja kijavítani a saját maga által korábban okozott hibákat, eddigi rossz döntéseit; a statikus büdzsé további leszakadást fog eredményezni - mondta a párt frakcióvezetője szerdán B
2007. október 31. szerda 17:08 - Hírextra

Herényi Károly szerint az előterjesztés biztossá teszi a további leszakadást az EU fejlett országaitól, egyben előre vetíti a leszakadást az újonnan csatlakozott uniós tagállamoktól is.

A 2008. évi költségvetés az egy helyben topogás büdzséje - fogalmazott Herényi Károly.
Mint elhangzott, az MDF számára a középosztály pártjaként elfogadhatatlan, hogy a kormány reform címszó alatt "csak megszorításokra, hamis egyensúlyjavításra" képes. Ugyanakkor - tette hozzá Herényi Károly - három sarkalatos kérdésre, a gazdasági növekedésre, a foglalkoztatás bővítésére és az infláció mérséklésére nem hoz megoldást.

Az MDF frakcióvezetője emlékeztetett arra, hogy a párt korábban elvi nyilatkozatában leszögezte: támogat minden olyan előterjesztést, amely enyhíti a középosztályt méltánytalanul sújtó adóterheket, és a jövedelem elvonása helyett a fogyasztási típusú adózásra helyezi a hangsúlyt. Hozzátette: az MDF támogat minden olyan tervezetet, amelynek célja az egykulcsos adó bevezetése.

Herényi Károly úgy vélte, a jövő évi költségvetés nagy vesztesei az önkormányzatok és a lakosság lesznek. A képviselő kérdésre válaszolva közölte: az MDF nyújt be módosító javaslatokat a költségvetéshez, ám ezek részterületek korrekcióját szolgálják. Mint mondta, a költségvetés elhibázott szemléletén nem tudnak változtatni.

Az ellenzéki párt módosító javaslataival egyebek mellett az élelmiszerbiztonság helyzetén kíván javítani, ugyanakkor a kulturális értékek védelmével kapcsolatos indítványt is megfogalmaznak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását