2024. április 16. - Csongor

Pelczné támadja a költségvetést

A jövő évi költségvetés célja az újraelosztó gazdaságpolitika növelése, a megélhetési válság elmélyítése - fogalmazott Pelczné Gáll Ildikó kedden Zalaegerszegen sajtótájékoztatón, amelyen beszámolt a vasárnapra tervezett, Kiút a szociális válságból című f
2007. október 30. kedd 21:15 - Hírextra
Inkább recsegő hajóra hasonlít az ország, mint egy jól kormányzott vitorlásra - közölte a Fidesz alelnöke, a női tagozat elnöke. Véleménye szerint a 2002-ben ígért jóléti rendszerváltás helyett napjainkra szociális és gazdasági válságba jutott az ország.

A kormány nem teljesíti a lakosság szociális elvárásait, megfojtja a vállalkozásokat, ellehetetleníti az önkormányzatokat - hangoztatta Pelczné Gáll Ildikó. Hozzátette: olyan változtatásokra van szükség, amivel átlátható, tiszta, világos forráselosztási rendszert tesz lehetővé. "Nem haveroknak átjátszott európai uniós forrásokról szeretnék hallani", hanem arról, hogy az önkormányzatok lehetőséget kapnak településük fejlesztésére - fogalmazott.

A Fidesz és annak női tagozata ellenzéki szerepben, de megpróbál kiutat mutatni, ezért rendezi meg vasárnap a Kiút a szociális válságból című konferenciát. Ezen arra kívánnak rámutatni, hogy szakmai alapon szervezve, tudatos átgondolással miként lehet perspektivikus jövőt teremteni. A tanácskozás témái a társadalom teljes vertikumát érintik - fejtette ki a fideszes politikus.

Pelczné Gáll Ildikó emlékeztetett arra, hogy nyolcezer milliárd forint fejlesztési forrás áll a rendelkezésre uniós forrásból. "Ne herdálják el ezeket a milliárdokat, ne öntsék cementbe, betonba, völgyhídba, hanem mindannyiunk érdekét szolgálja" - mondta a Fidesz alelnöke.
Gyutai Csaba a párt Zala megyei, egyben zalaegerszegi elnöke, a város alpolgármestere szerint az önkormányzati források, elsősorban az állami támogatások szűkülése miatt elapadtak, pedig az önkormányzatoknak olyan sajátos szerepe van, amihez szükséges az állami támogatás, akárcsak az iparfejlesztéshez.

Az MTI kérdésére, hogy a már Brüsszelben régen elfogadott nemzeti fejlesztési terven miként kíván változtatni a Fidesz, Pelczné Gáll Ildikó elmondta: a gazdasági növekedés és a foglalkoztatottság növelésének céljával egyetértenek, "de innentől kezdve majdhogynem semmivel". Emlékeztetett arra, hogy a Fidesznek 2006-ban kész fejlesztési terve volt, amely három tengelyre épült: a családok biztonsága, az összetartozás és a vállalkozások szempontjából megközelítve.

A jelenlegi fejlesztési terv hibájának nevezte, hogy a kis- és középvállalkozók nem tudják vállalni az uniós források igénybevételéhez elvárt 15 százalékos bevételnövekedés garantálását. A Széchenyi Tervhez hasonló vissza nem térítendő támogatásokra van szükség a gazdaság fejlesztéséhez - állította a fideszes politikus.

Pelczné Gáll Ildikó szerint a kormánynak nem "giga és megaprojektekbe" kellene ölnie a pénzt, mert az elmúlt időszakban 1500 milliárd forint úgy került az önkormányzati szférába, hogy annak nincs látszata. Az intézményi források elosztásának rendszere a "nyilvánosságot messze kerülő, átláthatatlan, kibogozhatatlan", ezért az alapoktól kell kezdeni, az intézményrendszert újra kell gondolni - jegyezte meg az alelnök.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Ozmium
2007. október 31. 08:32
Igen kedves Ildikó, eljött az idő, hogy a Fidesz nőtagozata szakértelmével segítse a magyar plebejus, káposzta savanyítók hatalomra jutását.
Le a dolomittal, le a szőlő tökével. Viktor vezess bennünket a nemzet új káposzta földjére.
Éljen a Fidesz-s féle káposztás cvekedli. Halál a kecskékre, éljenek a dakota lovak és szamarak.
Ozmium
2007. október 31. 08:31
„A megszorító csomag olyan, mintha a magyarok a kecskére akarnák bízni a káposztát, Képzeljük el, hogy a kecske bevallja, hogy megette a káposztát.
Bevallja azt is, hogy még hitelt is vett fel, sőt, amit lehetett, eladott az egész
országból, hogy káposztához juthasson.
És most az mondja, higgyétek el, érdemes ránk szavazni, ránk bízni még több káposztát, mert most nem fogjuk megenni.
Most majd befektetjük a jövőbe, és most kivételesen nem a sajátunkba, hanem a tiétekbe. Ezt nem hihetjük el.” (2006. 09. 03 Szolnok)
Ozmium
2007. október 31. 08:30
Íme a Fidesz nem tudjuk, de nem engedjünk gazdaság politikája. Pelczné szerint: "…a Fidesznek 2006-ban kész fejlesztési terve volt, amely három tengelyre épült: a családok biztonsága, az összetartozás és a vállalkozások…”.
Én meg úgy emlékszem, hogy Orbán Viktor elnök úr Szolnokon az alábbi közgazdasági okfejtéseit tette közzé.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását