2023. március 27. - Hajnalka

Tésztaspekuláció

Néhány héttel azután, hogy az olaszországi fogyasztók országos tésztasztrájkot tartottak, hogy tiltakozzanak a nemzeti eledel, a "pasta" drágulása ellen, az itáliai ügyészség és a trösztellenes hivatal is ringbe szállt.
2007. október 31. szerda 13:33 - Hírextra

A római ügyészek bejelentették, hogy illegális gazdasági tevékenység után nyomoznak a kedvelt spagetti árának hirtelen emelkedése kapcsán, de egyelőre nem neveztek meg gyanúsítottakat. A népeledel gyártói azzal érvelnek, hogy a durumbúza árának tavalyi 73 százalékos emelkedése az oka mindennek - a hagyományos olasz tésztához más alapanyagot tilos használni.

Ez a válasz a trösztellenes hivatalt nem elégítette ki és ugyancsak nyomozást indított a piaci verseny megsértése címén.

A gyártók, akik évente 3,2 millió tonna száraztésztával látják el az országot, figyelmeztetnek: még mindig olcsó ételnek számít a tészta. Például egy tányér otthon készített paradicsomos spagetti kevesebbe kerül, mint fél euró és ebből a tészta ára nem haladja meg a 15 centet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását