2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Nem érdekes, nem stresszes

A magyarok sem érdekesnek, sem túlságosan stresszesnek nem tartják a munkájukat egy európai közvélemény-kutatás szerint - tájékoztatta az adatokból elemzést készítő Társadalomkutatási Intézet Zrt. (TÁRKI) csütörtökön az MTI-t.
2008. június 12. csütörtök 20:58 - Hírextra
Az európai társadalmak 2007. évi összehasonlító vizsgálatában (European Social Survey) 19 ország, köztük Magyarország vett részt. A kutatók azt vizsgálták, hogy az emberek mennyire tartják munkájukat érdekesnek, illetve feszültségekkel telinek. A több mint 34 ezer megkérdezettnek egy nullától hatig terjedő skálán kellett értékelnie munkája érdekességét és stresszességét.

A felmérés szerint a magyaroknál -, akik átlagosan 4,18 pontot adtak az érdekességet firtató kérdésre - csak a lengyelek, az észtek, a bolgárok és az oroszok tartják a munkájukat unalmasabbnak. Összességében azonban elmondható: az európaiak úgy látják, érdekes a munkájuk (4,40 pont). Ez a leginkább a svájciakra jellemző, őket a listán a szlovének és a dánok követik. A közvélemény-kutatásból az is kiderült, hogy a magasabb iskolai végzettséggel rendelkezők több pontot adtak erre a kérdésre.

A magyarok nemcsak unalmasnak, hanem viszonylag stresszmentesnek is tartják munkájukat. Erről árulkodik a 2,84-es pontszám, ami alacsonyabb a 3,33-as átlagnál. A ciprusiak, a szlovákok és a bolgárok még ennyit sem stresszelnek; a munkájuk miatt Németországban, Finnországban, Svájcban és Svédországban a legfeszültebbek az emberek - áll a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását