2024. július 23. - Lenke

Magyar filmek külföldön

Számos magyar rövidfilm versenyez Ankarában, Espinhóban, Cordóbában, Berlinben, valamint Isztambulban novemberben - tájékoztatta a Magyar Filmunió szerdán az MTI-t.
2007. október 31. szerda 13:37 - Hírextra

Az Ankarai Filmművész Szövetség által rendezendő utazó filmfesztiválra Madarász István Előbb-utóbb, Szirmai Márton Szalontüdő, és Nemes Jeles László Türelem című munkája kapott meghívást, míg a játékfilmes kategóriában A csapda című, szerb-magyar-német koprodukcióban készült alkotást vetítik - közölte Papp Csaba Zoltán, a Magyar Filmunió munkatársa.

A november 2-án kezdődő, négyhetes filmfórum keretében Ankarában, Karsban, Samsunban és Szarajevóban mutatnak be válogatást a kortárs filmművészet alkotásaiból.

Papp Csaba Zoltán beszámolt arról is, hogy a portugáliai Espinhóban jövő hétfőn induló rövidfilmes mustrán a Magyar népmesék című sorozatból Nagy Lajos A víz tündére című epizódját és Kiss István Töredékek - 1956 című rajzanimációját mutatják be. A filmes ünnep nemzetközi zsűrijében az Oscar-díjas Rófusz Ferenc is részt vesz. Az Espinhóban tartandó Cinanima programját nemzetközi versenyszekció, több retrospektív sorozat és panoráma vetítés alkotja.

Ducki Tomek diplomamunkája, az Életvonal a jövő hétfőn kezdődő spanyolországi, cordóbai animációs filmfesztivál programjában szerepel.

A Németországban, Berlinben jövő kedden induló Interfilm fesztiválra négy magyar alkotás érkezik: Cakó Ferenc két animációja mellett Novák András Sziréna, valamint Tóth Barnabás és Simonyi Balázs Egy szavazat című rendezése.

Az Isztambuli Nemzetközi Rövidfilm Napokon jövő szerdától a Buharov-fivérek, Buvári Tamás, Cakó Ferenc, Krasznahorkai Balázs, Madarász István, M. Tóth Géza, Politzer Péter, Rófusz Ferenc és Szász Attila egy-egy kisfilmje látható. Az 1988-ban alapított rövidfilmes hét nemzetközi szekciójában nincs verseny, a szemle programját 35 vagy 16 milliméteres kisjáték-, kísérleti és animációs filmek alkotják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását