2024. május 3. - Tímea, Irma

Elítélték a késelőt

Veszekedést követően egy késsel a nyakán és a mellkasán is megsebesítette ismerősét az a petőfiszállási férfi, akit szerdán jogerősen két év - végrehajtásában öt évre felfüggesztett - börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla.
2007. október 31. szerda 13:29 - Hírextra

A 27 esztendős Görög Tibor négy évig, 2006 októberéig élt együtt egy petőfiszállási nővel, aki ezt követően a későbbi sértettel létesített élettársi kapcsolatot, de a két férfi ettől függetlenül jó viszonyban volt egymással.

2007. február 23-án a két férfi együtt italozott, s mindketten nagyobb mennyiségű alkoholt elfogyasztottak. Este érkeztek meg a sértett tanyájára, ahol a nő már aludt, de a két férfi érkezésére felébredt, majd már hárman boroztak a konyhában.

Este 9 óra körül a sértett a nő és a vádlott korábbi kapcsolata miatt féltékenykedni kezdett. Szóváltás alakult ki, a sértett megpofozta a nőt, és a vádlott alól is kirúgta a széket, így a férfi a padlóra esett. A padlóról felálló vádlottat a sértett meg is ütötte.

Ezt követően a Görög Tibor elővett zsebéből egy kést, s háromszor is a sértett felé szúrt, azzal fenyegetőzve, hogy megöli a férfit. A támadás során a vádlott a nyakán és a mellkasán sebesítette meg a férfit, a nyaki sérülések következtében a sértett közvetlen életveszélybe került. Az esetet követően a vádlott és a sértett együtt ment át a szomszédba, ahonnan mentőt hívtak.
A táblabíróság életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek Görög Tibort, s ezért jogerősen két év - végrehajtásában öt évre felfüggesztett - börtönbüntetéssel sújtotta. Az ítélőtábla ezzel megváltoztatta az első fokon eljáró Bács-Kiskun Megyei Bíróság emberölés kísérlete miatt négy év börtönt kiszabó döntését.

Az ítélet kihirdetésekor elhangzott, a büntetés enyhítését, többek között a cselekmény átminősítése, a vádlott büntetlen előélete, az okozott sérülés elhárításban való közreműködése, s a sértettnek a cselekmény során tanúsított magatartása is indokolta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását