2024. február 26. - Edina

Otthon akart szülni, holnap mehet haza

Várhatóan kedden elhagyhatja a kórházat az a nő, aki otthon kívánta világra hozni gyermekét, de a szülés közben komplikációk léptek fel, ezért kórházba kellett őt szállítani - tájékoztatta a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház hétfőn az MTI-t.
2007. október 29. hétfő 16:38 - Hírextra

"Jelenleg a beteg és az újszülött állapota kielégítő, várhatóan kedden már távozhatnak otthonukba" - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) október 27-én hajnalban kivérzett állapotban szállította be az anyát az intézmény szülészet-nőgyógyászati osztályára. A beteg tervezett otthonszülése során léptek fel komplikációk - közölte a kórház. Az újszülött rendben megszületett, majd miután erős vérzés lépett fel, a család egyik tagja telefonon a mentőszolgálat segítségét kérte.

A kórházi közlemény megerősíti, a mentők tájékoztatása szerint a kiérkezéskor szaksegítséget az erősen kivérzett asszony mellett nem láttak, "információnk szerint azonban a szülésnél szülésznő vagy szülészorvos működhetett közre" - áll a kórház közleményében.

Az apa, A. V., valamint a szülésnél jelenlévő bábák, K. Á. Tünde és B. Edina az MTI-vel vasárnap azt közölték, hogy a korábbi híradásokkal ellentétben az édesanya és a baba nem volt életveszélyes állapotban. A szülés után a méhlepény valóban nem született meg, ezért a bábák tanácsára az apa mentőt hívott, a mamát és a babát kórházba szállították. A bábák állításuk szerint a mentők megérkezéséig a szülő nő mellett maradtak.

Az intézmény leszögezi: ismeretlen tettes(ek) ellen feljelentést tesz a rendőrségen arra való tekintettel, hogy az otthonszülés körülményei nem kellően tisztázottak és felmerülhet a szülésnél közreműködő szakszemélyzet felelőssége.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását