2024. május 20. - Bernát, Felícia

Kórházak kismamapasszolása

Öt kórház hétszer utasította el Japánban, hogy ellásson egy külföldi kismamát, aki pár órával korábban otthon szülte meg gyermekét.
2007. szeptember 27. csütörtök 13:32 - Hírextra

A kórházak közül kettő még duplázott is: kétszer tessékelte ki a húszas éveiben járó nőt. Az elutasítás ürügye általában az volt, hogy a nő nem tud elég jól japánul, és hogy nincs megfelelő felszerelés az ellátáshoz. Valójában mindegyik érintett kórháznak van szülészeti osztálya, de közülük csak kettőnek újszülötteket ellátó intenzív részlege is.

A külföldi kismama kórházgolgotája még 2006 augusztusában történt, de csak most került nyilvánosságra egy hasonló és nagy port kavart minapi eset kapcsán: egy 38 éves asszonyt tíz kórház nem fogadott, mígnem az őt szállító mentőautó karambolozott, a nő pedig elvetélt.

Tavaly augusztusban az anya és gyermeke szerencsére túlélték passzolgatásukat, mivel végül mégis fogadta őket egy kórház, igaz, csak két órányi könyörgés után.

A passzolgatási japán rekord ugyanakkor nem a tízszer elutasított hölgyé: tavaly mintegy húsz kórház nem fogadott egy terhes asszonyt, aki végül belehalt ellátatlanságába.

Mindezek igen nagy felháborodást keltettek Japánba, amelynek társadalma vészesen öregszik, és amelynek születési rátája a világon a legalacsonyabbak között van.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását