2024. április 26. - Ervin

Rogán elegáns megoldása

Sikerült egyezségre jutnia az Egészségügyi Minisztériumnak és a Belváros Önkormányzatát képviselő Parkolási Társulásnak - közölte Rogán Antal (Fidesz), az V. kerület polgármestere kedden az MTI-vel.
2007. október 16. kedd 16:44 - Hírextra
A közlemény szerint az Egészségügyi Minisztérium kifizeti a parkolóhelyek kizárólagos használata után járó évi bruttó 40 millió forint parkolási díjat, ez a díj egy letéti számlára kerül és a tulajdonjogra vonatkozó per lezárulta után kamataival együtt azt illeti, aki a bírósági döntés értelmében is a terület jogos tulajdonosa.

A hétfőn született megállapodás szerint a Belváros Önkormányzata továbbra is fenntartja igényét az elmúlt öt évre vonatkozó közterület-használati díjra és a közterület nyilvánosság előtti megnyitására, ezen jogviták rendezésével azonban a felek megvárják az illetékes bíróságok végleges döntését - áll a közleményben.

Az Egészségügyi és a Honvédelmi Minisztériumot (HM), más közintézményekkel együtt, még múlt év novemberében szólította fel az V. kerületi önkormányzat, hogy egy tíz évvel ezelőtti rendelet értelmében a parkolásért fizetniük kell, és hat hónap türelmi időt kaptak arra, hogy szabadítsák fel az önkényesen lezárt és parkolónak használt területeket.

A HM és az EÜM a hat hónap alatt nem reagált az önkormányzat megkeresésére, ezért az önkormányzat felszólította a két tárcát, hogy fizessék meg a mintegy 3.500 négyzetméternyi közterület-használati díj tízszeresét öt évre visszamenőleg, ami az egészségügyi tárcánál 10,5 milliárd forint követelést jelent.

A minisztérium Arany János utcai épülete előtt lezárt parkoló van, ami - mint azt korábbi tájékoztatóján Rogán Antal közölte - a földhivatali nyilvántartás szerint a kerület tulajdona. Horváth Ágnes tárcavezető ugyanakkor azt közölte korábban, vitatják a polgármester követelését, mert az EÜM parkolója a tárcához tartozik, mivel a parkoló alatti pince "szervesen a minisztériumhoz épült" 1967-ben.

A minisztérium a közigazgatási eljárás szabályai szerint a határozatokat megfellebbezte - tette hozzá akkor Horváth Ágnes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását