2024. április 25. - Márk

Boros Péter azt üzente...

Boross Péter szerint, amikor az előrehozott választás esélye "lóg a levegőben", akkor nem megfelelő az időpont a vezetőváltásra; a volt miniszterelnök erről az MDF szombati tisztújító országos gyűlésén beszélt Budapesten.
2008. szeptember 27. szombat 16:37 - Hírextra
Bár az normális, ha valaki az MDF-ben úgy véli, más vezetőre van szükség, ám ennek időpontja most nem megfelelő - mondta az MDF korelnöke, hozzátéve, hogy az országgyűlési választások után egy-másfél évvel lehet ezt megtenni.

A 80. életévét a közelmúltban betöltött politikus úgy vélte, most olyan helyzetben van az ország, olyan állapot alakult ki, amikor ott lóg a levegőben az előrehozott választás esélye. Ekkor súlya van a személyeknek. Tudomásul kell venni, hogy csak politikai súllyal, ismertséggel lehet a versenyt felvenni a politikai arénába - jelentette ki Boross Péter, hozzáfűzve, aki ezzel nincs tisztában, az árkot ás az MDF-ben.

A politikus azt mondta, hogy "a magyar belpolitikai életben a kádárista örökséget hordozó szocialista párt agóniájának" vagyunk tanúi. Úgy vélte, csak a másik oldal ronthatja el, hogy ez az agónia ne legyen végleges. Közölte: a történelem elvégezi munkáját, még akkor is, ha a másik oldal radikális elemekkel tarkított.

Soha az MDF-re akkora szükség nem volt, mint most, amikor korszakváltás, "rezsimváltás" küszöbén állunk - szögezte le Boross Péter.

Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke - meghívott vendégként - arról beszélt, hogy egy megosztott, önmarcangoló Magyarország nem tud érdemben tenni a határon túli magyarokért, ezért az erdélyi magyarok számára fontos, hogy oldódjon a magyar belpolitikában érzékelhető feszültég.

Mint mondta, a magyar belpolitika a határon túlról úgy látszik, hogy ezek az események túlságosan lefoglalják a magyarországi pártok figyelmét. Ez alól az MDF a kivétel - tette hozzá, majd közölte: az MDF-ben mindig élni fog Antall József üzenete, a 15 millió magyar képviselete.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke arról beszélt, a vajdasági magyarok számára fontos, hogy Magyarország erős ország legyen, ezért fontos, hogy a magyar belpolitikai élet konszolidálódjon. Ebben fontos szerepe van az MDF-nek - vélekedett.

Csáky Pál, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának elnöke és Kasza József, a Vajdasági Magyar Szövetség korábbi elnöke levélben üdvözölte az országos gyűlést, míg a brit konzervatív párt képviselője, a konzervatív árnyékkormány minisztere, Mark Francois személyesen szólt a küldöttekhez
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását