2024. április 30. - Katalin, Kitti

Ingyenes táplálkozási program iskolásoknak

A kiegyensúlyozott táplálkozás, a helyes életmódra nevelés, valamint a testmozgás fontosságának elsajátításában segít az a program, amelyet általános iskolások részére a TÉT Platform dolgozott ki szakemberek közreműködésével. A programot csütörtökön Budap
2007. szeptember 13. csütörtök 13:14 - Hírextra

A világhálóról ingyenesen letölthető, három részből álló program az egészségtudatos életmódra szoktatáshoz nyújt segítséget - mondta el Turza Judit, a Táplálkozás, Életmód, Testmozgás (TÉT) Platform oktatási munkacsoportjának elnöke.

Az egy tanóra alatt könnyen feldolgozható "tananyag" - figyelembe véve az életkori sajátosságokat - külön szól az általános iskolák alsó és felső tagozatosaihoz, valamint egy 25 perces rész a szülőknek ad hasznos információt - mondta a szakember.

Simonyi István, az Oktatási és Kulturális Minisztérium közoktatási főosztályának szakreferense emlékeztetett arra, hogy a 2004/2005-ös tanévtől az iskoláknak tanrendjükbe kötelezően be kell építeni az egészségnevelést, és mint mondta, ez a program kiválóan alkalmas az ismeretek átadásához.
Antal Emese, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a 7-14 év korú gyermekek negyede túlsúlyos vagy elhízott, és az étkezési szokások kialakulása már gyermekkorban elkezdődik, ezért fontos ebben az életkorban elkezdeni az egészségnevelést.

A tematikailag felosztható oktatási program - amely a http://www.tetplatform.hu internetes oldalon található - "szétbontható", így nem csak egy 45 perces tanórára "korlátozódik" az anyag oktatása, illetve mind elméleti, mind gyakorlati részei is vannak.

Az oktatási anyag elkészítésében részt vett az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége és az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását