2024. április 19. - Emma

Füstbe ment pöfékelés júliustól a pubokban

Sűrű fekete füstbe burkolt esküvővel indít a brit kormányújabb dohányzásellenes kampányt hétfőtől a tévében, most először a passzív dohányzás ártalmairól.
2007. március 3. szombat 19:43 - Hírextra
A reklámfilm arra hívja fel a figyelmet, hogy a dohányfüst 85 százaléka láthatatlan és szagmentes és a "félrefújás" nem csökkenti a passzív dohányzás ártalmait.

Szakértők úgy vélik, a gyerekek egészségét még jobban érinti a méreganyagok belélegzése, mert a szervezetük még fejlődésben van.

A brit kormány januárban már sokkolta a közvéleményt egy dohányzás-ellenes reklámfilmmel, amelyben a dohányzók szájába akad egy méretes horgászhorog és rángatja őket egy épületen keresztül a szabadba, ahol rágyújthatnak. A videó a dohányzás függőséget okozó tulajdonságaira hívta fel a figyelmet.

Angliában júliustól tilos lesz nyilvános helyeken a dohányzás, beleértve az éttermeket, bárokat és pubokat is.

Caroline Flint közegészségügyi államtitkár szerint itt az ideje, hogy a dohányzók feladják káros szokásukat, még a tilalom bevezetése előtt.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását