2024. május 3. - Tímea, Irma

Három-tizenhárom perc a nemi aktus ideális időtartama

Szexológusok szerint a közösülés ideális időtartama három és tizenhárom perc között mozog. A Journal of Sexual Medicine című szaklap májusi számában megjelenő tanulmányban közzéteendő megfigyelés cáfolja azt a korábbi feltételezést, amely szerint a kitart
2008. április 3. csütörtök 17:41 - Hírextra
A fenti időbe nem számít bele az előjáték. A szexológusok szerint az egy-két percig tartó aktus túl rövid.

Eric Corty kutató, a Penn State Erie egyetem pszichológusa elmondta: azoknak a gondolkodásán remélt segíteni, akik szerint "minél több van valamiből, annál jobb, és ha valóban ki akarják elégíteni a partnerüket, az örökkévalóságig el kell húzniuk az aktust".

A kérdéseket nem nemekre szabottan tették fel. A kutatás azonban rámutatott, hogy mind a férfiak, mind a nők azt szeretnék, ha az előjáték és a közösülés tovább tartana.

Irwin Goldstein, a Journal of Sexual Medicine szerkesztője elmondta: a 2005-ben 1500 pár részvételével elvégzett négyhetes kutatás során megállapították, hogy a közösülés közepes időtartama 7,5 perc volt. (A nőket stopperórával látták el).

Marianne Brandon, a marylandi Annapolisban működő Wellminds Wellbodies intézet igazgatója szerint mind az idős, mind a fiatal férfiak számára nehéz ennek az időtartamnak a meghosszabbítása.

"Annyi mítosz él kultúránkban más népek nemi életéről. Pedig sok ember nemi élete nem is olyan izgalmas, mint ahogy mások gondolják" - mondta Brandon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását