2024. május 11. - Ferenc

Vándorol a Szent Margit Kórház

Átvenné a fővárostól a Szent Margit Kórházat a III. kerület; a kezdeményezést csütörtökön, az egészségügyi intézmény előtt tartott sajtótájékoztatón jelentette be Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, aki megjegyezte: három évvel ezelőtt a két szak
2007. szeptember 13. csütörtök 13:08 - Hírextra

"Úgy gondoljuk, hogy ami ebben az évben történt, január óta, a fővárosi és Észak-Buda egészségügyi ellátásban, ahogy a szülészetet, sebészetet innen elvonták, az olyan mértékben veszélyezteti a kerület és az agglomerációban élők egészségügyhöz való jogát, hogy mindenféleképpen ezt a lépést meg kell tennünk" - mondta.

Ezért, tette hozzá, tárgyalást kezdeményeznek a főváros és az agglomeráció településeinek vezetőivel a feladat átvételéről és a továbbműködtetés kérdéseiről. "Két hét múlva a kerületi közgyűlés elé fogom vinni ezt a kérdést, hogy a kerületi közgyűlés mondja ki a végső szót" az átvételi kezdeményezésről - mondta a polgármester.

Kérdésre válaszolva Bús Balázs úgy nyilatkozott, a működtetés mellett a tulajdont is átvennék, mivel "így van értelme, így lehet gazdaságosan működtetni" az intézményt.

Megemlítette: arra kérte Demszky Gábor főpolgármestert, hogy függesszék fel a jövő év első napjától hatályos, az észak-budai kórházösszevonásról szóló döntés végrehajtását, hogy "megfelelően újra lehessen tárgyalni" azt, illetve a kerület is elmondhassa a véleményét a kérdésben, ám erre a főváros nem volt hajlandó.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását