2024. május 2. - Zsigmond

Elhunyt a Body Shop lelke

Hatvannégy éves korában elhunyt Anita Roddick, a világ egyik leghíresebb kozmetikai üzletláncának, a Body Shopnak az alapítója, a környezetbarát és etikus üzletpolitika elindítója. Nagy-Britannia egyik legismertebb és legsikeresebb üzletasszonya agyvérzés
2007. szeptember 12. szerda 14:04 - Hírextra

Olasz bevándorló szülők gyerekeként Anita Roddick még 1976-ban nyitotta meg első üzletét a dél-angliai Brightonban. Saját készítésű termékeit kezdettől fogva újrahasznosítható anyagokból készült csomagolásban árulta. A kizárólag természetes alapanyagokból készülő kozmetikumai (például a banánsampon) révén ismertté vált üzletasszony az állatkísérletek elleni küzdelméről is híressé vált, a Body Shop pedig hamarosan a környezetvédelemről és az erkölcsös üzletpolitikájáról lett ismert.


Roddick végigkísérte, amint családi vállalkozásából az egész világot átfogó vállalatbirodalom lett, s ma a Body Shop 51 több országban több mint 2000 üzlettel van jelen. A kozmetikai cég alapítója 2006-ban adta el részét a L,Oreal vállalatnak.

Anita Roddick saját bevallása szerint gyermekkorából merítette a sikeres vállalatvezetés módszereit, a II. világháború alatt édesanyja ugyanis kemény spórolást vezetett be. "Mindent újrahasznosítottunk, amit lehetett, minden palackot újratöltöttünk" - írta a Body Shop internetes oldalán.

"Anita Roddick egy olyan üzletasszony volt, aki szociális és környezetvédelmi felelősségével megváltoztatta az üzlet világát" - mondta Adrian Bellamy, a Body Shop International igazgatója. Gordon Brown brit kormányfő "igazi úttörőnek" nevezte a hétfőn elhunyt asszonyt, aki milliókat inspirált arra, hogy környezettudatosabb üzletgyakorlatot építsenek ki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását