2024. május 3. - Tímea, Irma

A zene mindenkié

A zene világnapja, október 1. alkalmából "Legyen a Zene mindenkié" mottóval Budapesten a Néprajzi Múzeumban és a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban, vidéken Zalakomárban rendez előadásokat a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége (KÓTA) - közölte a s
2007. szeptember 12. szerda 14:00 - Hírextra

Budapesten szeptember 30-án a Néprajzi Múzeumban és október 6-án Zalakomárban, a művelődési ház dísztermében várják a népzene iránt érdeklődőket, ahol szinte minden néprajzi területről hallhatnak dalcsokrokat. A szervezők tájékoztatása szerint szerepel majd mások mellett a Fedémesi Népdalkör, a Hévízgyörki Asszonykórus és a Csesztregi Pávakör.

Szeptember 29-én a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban több kórus részvételével rendeznek hangversenyt. Szombat este a gimnázium dísztermében magyar és külföldi zeneszerzők alkotásai - köztük Adriano Banchieri, Luca Marenzio, Vodnansky, Kodály Zoltán, Balázs Árpád, Horváth Károly, Vajda József, Bárdos Lajos - szerzeményei csendülnek fel.

Szerepel majd a debreceni Vox Iuventutis Gyermekkar, a Csesztregi Pávakör, a pécsi Mecsek Kórus, a budapesti Vándor Kórus, közreműködik a Pest Megye Szimfonikusok Zenekara.

A zenét 1975 óta - Yehudi Menuhin és az UNESCO zenei tanácsának a felhívása alapján - ünneplik a világban október 1-jén. A KÓTA ez alkalomból 1975 óta minden évben koncertsorozatot szervez. A szervezet - a zene sokarcúságát jelezve - 1979-től népzenei együttesek számára is tart hangversenyeket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását