2024. április 27. - Zita

A Foo Fighters a Led Zeppelinnel koncertezett

Meglepetéssel szolgált az amerikai alternatív rock sikerbandája, a Foo Fighters hétvégi londoni koncertjén: Dave Grohl, az együttes frontembere a Wembley színpadára szólította a Led Zeppelin szólógitárosát, Jimmy Page-et és basszusgitárosát, John Paul Jon
2008. június 9. hétfő 12:27 - Hírextra
A két veterán, Page és Jones, mi mást is játszhatott, mint a legendás együttes két híres számát, a Rock and Rollt és a Ramble Ont. A Foo Fightersről nem lehet azt állítani, hogy zenészei tartanának a nagy elődöktől, hiszen a múlt év végén, ugyancsak a Wembleyben a Paul Rodgers énekessel újabban rendszeresen turnézó Queen tagjaival koncertezett.

Dave Grohl a következőképpen konferálta fel a rock két hősét a BBC jelentése szerint: "Tiszteletadás ez a részünkről. Bolondok lettünk volna, ha nem használjuk ki ezt a lehetőséget." Grohl már előzőleg így vezette fel a nagy eseményt a rajongóknak: "Olyan showt láthattok rövidesen, amiről a következő húsz évben mindenki beszélni fog." Az biztos, hogy az egész koncerten nagyon hálás volt a publikum, Grohl köszönetet is mondott az erős vokálért.

A több mint 80 ezer ember előtt zenélő Foo Fighters repertoárja legjavát vezette elő. A banda rögtön a Grammy-díjas The Pretenderrel indított és a zeppelines ráadás nélkül is 18 számot játszott. A show a Skin and Bones című albumuk Best of You című dalával ért véget.

Az 1995-ben alakult Foo Fighters évek óta a rockzene élvonalában szerepel. Lemezei az utóbbi években rendre felkerültek a Billboard és más listák élvonalába, az Echoes, Silence, Patience and Grace az első helyre került a Billboardon és siker volt szerte a világon.

Fennállása óta a Foo Fighters számos díjat sepert be, köztük hat Grammyt. A rangos zenei elismerés 50. gáláján két díjat is kaptak: a The Pretender című dalt a legjobb hardrock-teljesítményként ünnepelték, míg az Echoes, Silence, Patience and Grace az év rockalbuma lett, s nyert az idei Brit Awardson is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását