2024. április 29. - Péter

1,3 millió autót vonnak ki Pekingből

Négy napra több mint 1 millió autót vonnak ki a forgalomból Pekingben - adt hírül a helyi média csütörtökön. Így akarják felmérjék, hogyan változik a levegő szennyezettsége a négy nap alatt.
2007. augusztus 9. csütörtök 18:10 - Hírextra
Augusztus 17-től 20-ig kizárólag a taxik, a buszok, valamint a rendőrautók és a mentők lehetnek korlátozás nélkül a pekingi utcákon. A páros rendszámú járművek minden másnap, a páratlan rendszámúak pedig a többi napokon használhatják az utakat. A korlátozás mindennap körülbelül 1,3 millió autót érint majd Kína fővárosában.

A szakemberek folyamatosan mérni fogják a levegő minőségét, mivel elképzelhető, hogy a jövő évi olimpiai játékok ideje alatt is hasonló intézkedésre lesz szükség.

A bejelentés egy nappal azután tették, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, Jacques Rogge közölte: néhány versenyszámot akár el is napolhatnak, ha annyira szennyezett lesz a levegő.

Peking a világ egyik legszennyezettebb városa, és a levegő-probléma régóta foglalkoztatja a sportolókat illetve a szakvezetőket.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását