2024. április 27. - Zita

0,2 eurón vitáznak

Vita látszik kialakulni az Európai Parlament és a német EU elnökség között: a német elnökség a 0,60 eurós roamingdíjat támogatná, a képviselők viszont csak 0,40 eurós díjat pártolnának.
2007. április 25. szerda 12:48 - Hírextra
A Bizottság adatai szerint a 147 millió európai uniós állampolgár külföldi nyaraláskor a szükségesnél ötször többet fizet a mobiltelefonálásért. Ezek az árak 8,5 milliárd eurós bevételt jelentenek a mobilszolgáltatóknak.

Viviane Reding informatikai és távközlési biztos 2006 nyarán üzent hadat a túl magas roamingtarifáknak. Elképzelése szerint törvényben kell szabályozni a maximumot, amit a fogyasztó egy percért fizethet, ám az Európai Bizottság egyelőre nem jutott dűlőre abban, hogy mennyi az annyi.

Az elnökség szerint a kedvezőbb díj azoknak járna, akik jelezték a mobilszolgáltatónál, hogy az alacsonyabb tarifára tartanak igényt, vagyis regisztráltatták magukat. Az elképzelés bírálói szerint ez a javaslat nem elfogadható, mert a mobilszolgáltatók nem fogják ezt a lehetőséget széles körben hirdetni. A Bizottság és a képviselők szerint az új tarifa mindenkinek jussa, regisztrációtól függetlenül.

Elemzők szerint a három intézmény közötti vita több hónappal, ha nem egy évvel késlelteti az új tarifák bevezetését.
Forrás: euractiv.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását