2024. május 4. - Mónika, Flórián

Eddig 120 ezer jelentkező

Az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) előzetes adatai szerint 120 ezren adták be jelentkezési lapjukat a felsőoktatási intézményekbe; mivel mesterképzésekre március 15-ig lehet jelentkezni, a szakértők még 5-6 ezer diák felvételi kérelmére
2007. február 22. csütörtök 17:25 - Hírextra
Az elmúlt évekhez képest fontos változás idén, hogy mesterképzésekre és kiegészítő képzésekre március 15-ig lehet jelentkezni. Az előző évekhez képest nem lesz jelentős változás az egyetemekre, főiskolákra jelentkezők számában - olvasható a szaktárca közleményében. Államilag támogatott képzésre idén 56 ezer hallgatót vesznek fel.

Tavaly a 62 ezer államilag finanszírozott egyetemi és főiskolai helyre 132 ezren jelentkeztek. Az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) megkezdte a jelentkezési lapok feldolgozását, rögzítését, az elektronikusan jelentkezők folyamatosan küldik jelentkezéseik véglegesítését.

A feldolgozott adatokat a központ folyamatosan közzéteszi, illetve biztosítja, hogy minden jelentkező megismerhesse adatait, és amennyiben korrekció szükséges, azt - kérésére - elvégzik. A végleges részletes jelentkezési adatok március utolsó napjaiban állnak majd rendelkezésre - írta a szaktárca.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását