2024. május 18. - Erik, Alexandra

Le kell számolni a Kádár-korszakkal a felsőoktatásban

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) a felsőoktatási felvételi szabályok megváltoztatását kezdeményezi - jelentette be Almássy Kornél, a párt alelnöke miskolci sajtótájékoztatóján. Az MDF-es politikus szerint a "Kádár-korszakot idézi" az a rendszer, amely plusz
2007. február 22. csütörtök 17:14 - Hírextra
Ez a rendszer nem a teljesítményt, vagy a tudást értékeli, hanem a származást, és "a legrosszabb pártállami időket idézi, hogy származási alapon különböztetik meg a fiatalokat".

Almássy Kornél elmondta: az MDF szerint a rendszer úgy ad többletpontot a hátrányos helyzetű fiataloknak, hogy az átlagos körülmények között élőket kizárja a kedvezményezettek köréből. Az MDF ugyanakkor egyetért a kormányzat azon törekvésével, amely támogatja a hátrányos helyzetű tanulókat, de szavai szerint ezt nem egy túlzott pozitív diszkriminációval kellene elérni, hanem különböző oktatási és szociális támogatásokkal. Az MDF alelnöke azt is elmondta, hogy jelenleg egy fiatal családját különösképpen megterheli a 17-31 ezer forintos nyelvvizsgadíj, ezt a kormányzatnak mindenképpen orvosolnia kell.

Az MDF úgy látja: az, hogy 50 többletpontot kapnak a hátrányos helyzetű fiatalok, még nem garantálja, hogy akár az első évet is sikeresen befejezik. Almássy Kornél közölte: az MDF a felvételi előkészítők kedvezményessé tételével, az alapfokú iskolában tehetséggondozási programok támogatásával zárkóztatná fel a hátrányos helyzetű fiatalokat. "A mi politikánk, hogy hálót adjon és ne halat a szakpolitika" - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását