2024. május 17. - Paszkál

7,4 millió dollárt egy majompárnak

Egy kaliforniai állatkert még feng shui szakértőt is alkalmaz néhány rendkívül ritka, aranyszínű kínai majom kényelmének biztosítása érdekében.
2007. február 14. szerda 15:23 - Hírextra
Az ősi kínai művészet szakértője a különleges majomház kiépítésén dolgozik, ahová hamarosan beköltözhet a Los Angeles-i állatkert három új szerzeménye, egy hím és két nőstény kínai karcsúmajom (pygathrix roxellanae).

Jellegzetes kínai falusi házat építünk - nyilatkozta Charles Mays, a fő tervező, aki elmagyarázta, hogy a Beverly Hills-i szaktekintélyt azért fogadták fel, hogy a kialakított környezet harmonikus legyen, és mindenben megfeleljen az új lakók igényeinek.

A védett majomfajtának már csak mindössze 15 ezer példánya él Kínában, s az amerikai állatkert összesen 7,4 millió dollárt költ a paradicsomi környezet megteremtésére. A megállapodás szerint tíz évre kapják meg a kék pofájú, macskaszerűen nyávogó állatok kiállítási jogát, amiért évente 100 ezer dollárt fizetnek a kínai államnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását