2024. május 2. - Zsigmond

3/3 - bombasztori!

Három napon belül a harmadik levélbomba robbant fel szerdán egy olyan brit közhivatalban, amelynek tevékenysége valamely módon a közúti közlekedéssel van összefüggésben.
2007. február 7. szerda 12:19 - Hírextra
Ezúttal a DVLA, a vezetői engedélyek kiállításával, valamint a járművek nyilvántartásával foglalkozó országos hivatal swansea-i központjában robbant fel egy postai küldeménybe rejtett szerkezet, megsebesítve egy női alkalmazottat, akit kórházba szállítottak. A DVLA - Driver and Vehicle Licencing Agency - bocsátja ki az összes vezető jogosítványt Nagy-Britanniában, egyben nyilvántartja az azokon összegyűlő, közlekedési kihágásokért járó büntetőpontokat.

Emellett azt is ellenőrzi, hogy az autótulajdonosok befizették-e az éves útadót, és ha nem, hatósági jogkör alapján eljárhat ellenük.

Előző nap a Vantis nevű könyvelőcég wokinghami központjában robbant üvegszilánkokat is tartalmazó levélbomba, megsebesítve két alkalmazottat. A cég szolgáltatásokat végez a Speed Check Services nevű társaságnak, amely a rendőrségnek szállít sebességellenőrző országúti kamerákat.

Hétfőn a Capita nevű pénzügyi szolgáltató társaság londoni központjában robbant fel egy hasonló szerkezet a postabontó egyik alkalmazottjának kezében. A Capita szedi be a fővárosi tanács megbízásából az autósoktól a belvárosi behajtási díjat, amely napi 8 font (3100 forint). Ennyit kell naponta minden magánautósnak befizetnie, aki London belső negyedeibe hétköznap reggel 7 óra és este fél 7 között gépkocsijával behajt.

Ken Livingstone polgármester rendelete értelmében két hét múlva jelentősen kiszélesítik nyugat felé a torlódások és a levegőszennyezés csökkentése, valamint a tömegközlekedés fejlesztése céljával létrehozott, díjasított behajtási övezetet.

A Scotland Yard szerint összehangoltnak tűnő akciósorozatról van szó, olyan közintézmények ellen, amelyek tevékenysége valamiképpen összefüggésben áll az autósokat sújtó anyagi terhekkel. John Reid belügyminiszter első szerdai közleményében "aggasztónak" nevezte a jelenséget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását