2024. május 17. - Paszkál

Komoly dolgokra készülnek a magyar cigányszervezetek

Soha nem látott összefogást sürgetnek roma vezetők a hétfő hajnali kislétei asszonygyilkosság, és a korábbi mészárlások miatt. A HírExtra információi szerint akár az egész országot lefedő műholdas terrorelhárító rendszer felépítését sem tartják kizártnak.
2009. augusztus 5. szerda 07:59 - Nagy András
A kormány felelősségre vonással és – végső soron – börtönnel fenyegeti az elkövetőket; az SZDSZ rendkívüli parlamenti ülés összehívását sürgeti; az MSZP ezt nem támogatja, de jónak látná a parlament illetékes szakbizottságának összehívását; a fideszes Lázár János pedig, ha vonakodva is, de összekolompolja csütörtökre az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti ügyekért felelős testületét.

Egyértelmű terrorizmus

Eközben a roma társadalom talán soha nem látott összefogást hirdet. A HírExtra több kisebbségi vezetőtől is úgy értesült, hogy nagy dobásra készül a magyarországi cigányság. Hogy ez pontosan mit jelent, arról kevés információ látott napvilágot, mindenesetre az biztos, hogy több szervezet vezetője is tanácskozásra ült össze tegnap délután a hétfői kislétai gyilkosság kapcsán.

A tervekről és az álláspontokról egyelőre annyit tudni, hogy a roma elöljárók általános tiltakozásra készülnek az összes cigány közéleti személyiség bevonásával Horváth Aladártól Farkas Flóriánig, s nemzetközi porondról hoznának erősítést a – mint egybehangzóan mondják – brutális terrorcselekmények elkövetőinek elfogásához.

Balogh János, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökhelyettese a HírExtra érdeklődésére elmondta, azért döntöttek a széleskörű összefogás hirdetése mellett, mert immár odáig fajult a helyzet, hogy Magyarországon egyetlenegy cigányember élete sincs biztonságban, amíg ezek a terroristák nincsenek kézre kerítve.

Éppen ezért nemzetközi bűnüldöző szervek segítségét kezdeményezik több cigány képviselettel, valamint befolyásos roma közéleti személyiséggel egyetemben. Balogh szerint itt már egyértelműen terrorizmusról kell beszélni, s azt is hozzátette, hogy ez ellen Magyarországnak fel kell készülnie.

Nem vagyunk egyedül

Az OCÖ-elnökhelyettes úgy véli, igenis vannak átvehető külföldi példák a terrorizmus megfékezésére. Cipruson például, ahol a görög és a török lakosság évtizedek óta rendkívül feszült viszonyban él egymás mellett, már az első etnikai jellegű bűncselekmény esetén lezárják a szigetet, s addig senki nem hagyhatja el, amíg kézre nem kerülnek a tettesek. Mi pedig még a sorozatos tragédiák után sem jutottunk el oda, hogy a bűnüldöző szervek ne csupán bűn-, hanem terrorcselekménynek minősítsék a történteket.

Balogh úgy látja, Magyarországon a hatóságok egyszerűen nincsen felkészülve az ilyen jellegű cselekmények felderítésére és elhárítására. "Ma a cigány népcsoport ellen követnek el ilyen gyalázatokat, holnap lehet, hogy ismert közéleti személyek válnak célponttá" – mondja. Konkrét céljuk most az, hogy elérjék, a parlamenti pártok hozzanak létre egy szakértői bizottságot, amely képes valódi változásokat teremtő törvénymódosítások előterjesztésére.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

novaklaszlo56
2009. augusztus 6. 20:19
Nem értelek Göre Gábor. Kérlek, fejtsd ki világosan, mire akarod rávenni az embereket! Jól értem, hogy gyilkolást, vérfürdőt szeretnél?
göre gábor
2009. augusztus 6. 16:26
Vegyetek róluk, tőlük példát, a magyar gyilkolás megengedhető? Megélhetési bűnözés?
novaklaszlo56
2009. augusztus 6. 00:19
Kedves Csirma!
A büntetőeljárás alá vont és jogerősen elítélt emberek ilyenfajta listája súlyosan félrevezető és veszélyes lenne. Nem akarlak untatni azzal, hogy miért. Legyen elég annyi, hogy a kérdés hallatlanul bonyolult, nem szabad egyes tényeket az összefüggéseik közül kiemelve meglobogtatnunk. Szerencsére az embertársaink megítélésének ezt a módját az 1949. évi XX. törvény (A Magyar Köztársaság Alkotmánya) is szigorúan tiltja. A problémák kezelésének és megoldásának nem is ez a helyes útja.
Ugyanakkor megnyugtat, hogy szívedből elítéled ezeket a mindannyiunk békéjét, nyugalmát veszélyeztető gyilkosságokat, amelyeket semmilyen okkal, körülménnyel nem lehet kimagyarázni!
csirma
2009. augusztus 5. 22:46
Csupán ennyi a vágyam. És mielőtt mindenki leugatna, nem gyűlölöm a cigókat, csak jól ismerem őket! A gyilkosokat pedig remélem mielőbb elkapják, és méltó büntetést kapnak...leginkább a gyermekek bántalmazása bosszant.
csirma
2009. augusztus 5. 22:43
1. Szánalmat keltő, idióta cikk.
2. Hány olyan gyilkosságot nem mondanak be a tévében, vagy nem kapnak fel a bulvárban, amit magyarok ellen követtek el cigányok?
3. Lehetséges, hogy ez is csak egy, a két népcsoport összeugrasztására tett kísérlet.
4. Adjanak ki egy listát arról, hogy a börtönlakók hány százaléka cigány származású...
novaklaszlo56
2009. augusztus 5. 20:14
Kedves Galamb Tamás! Annyit elárulnál, hogy hány éves vagy és mi a legmagasabb iskolai végzettséged? Nem minősíteni akarlak - azt te már megtetted -, csak próbálom megérteni mindazt, ami történik körülöttem.
novaklaszlo56
2009. augusztus 5. 20:07
Kösz, Ferooo1! Remélem, mi vagyunk többen! SOKKAL TÖBBEN!
novaklaszlo56
2009. augusztus 5. 19:56
Atyaég, Galamb Tamás! Jobb, ha erre semmit sem szólok! Nem is nagyon tudnék, mert eláll a lélegzetem!!! Ha kell, térdre ereszkedve könyörgöm: állj le! Nem akarok olyat mondani, amit később keservesen megbánok!
Még azt is hallgasd el a józanul gondolkodni próbálók elől, hogy honnan veszed ezeket a ... Minősíteni sem tudom!
Mit szeretnél?! Népirtást?! Holokausztot?! Leállok, mert tényleg elveszítem a maradék önuralmamat is!
A családi neved semmire sem kötelez?!
Amit mondtál, az alapján te nemzeti hősnek tartod ezeket az aljas, gyáva, menekülő, apró kölyköket is gyilkoló, emberszerű lényeket?! Büszke vagy rájuk?! NETÁN ISMERED IS ŐKET?! A Himnuszt is elénekeljük a tiszteletükre?! Rosszul vagyok, hánynom kell, már megbocsáss!
Jobb lenne, ha az "értesüléseiddel" egyenesen a Nemzetbiztonsági Hivatalhoz fordulnál!
Egyáltalán van fogalmad arról, hogy mit csinálsz?!!!!!!!!!!
ferooo1
2009. augusztus 5. 18:06
NEM AKARUNK HABORUT NEM AKARJUK HOGY ÁRTATLAN EMBEREKET ŐLJENEK NEM AKARJUK A JOBBIKOT NEM KELL A NÁCI ESZME MAGUK FAJTRÁK MAGUNK FAJTÁK MI MAGYAROK TI NEM VAGYTOK -----TOM CAT MONDTA TÖBB FELSZÓLALÁSÁBAN IS HOGY NEM SZÉP LÁTVÁNY EGY 5 ÉVES GYERMEK AKASZTVA DE KIFOGJUK BIRNI VOLT FELJELENTÉS ELJÁRÁS MEGSZÜNTETVE ---HÁT ILYEN LELKÜLETÜ EMBEREKBŐL ÁLL A JOBBIK
galamb tamás
2009. augusztus 5. 17:17
Vigyázat Magyarok!
A MOSAD felfegyverzi a cigányokat!
Szolgák leszünk!
Ezt akarjátok a gyerekeiteknek?
Magyarok Ébredjetek!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását