2024. május 17. - Paszkál

Kisléta: Kapával támadtak a romák az újságírókra

Kapával támadtak Kislétán az ott forgató újságírókra a helyi romák - olvasható a HírTV honlapján. A rendőrség közlése szerint senkit nem bántalmaztak a helyiek.
2009. augusztus 3. hétfő 21:12 - HírExtra
A HírTV honlapjának egyik cikke szerint az ő stábjukat is halálosan megfenyegették a reggeli gyilkosság helyszínén, kollégáik rendőri kísérettel hagyták el a települést.

Az MTI tudósítójának helyszíni tapasztalata szerint miután a rendőrség feloldotta az utca két végén emelt kordont, az újságírók és a helybeliek is a ház elé vonultak. A gyászoló családtagok közül néhányan megpróbálták a sajtó képviselőit távolabb terelni a háztól, eközben hangosan szidták őket.

Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője megerősítette: nem történt bántalmazás, mindössze szóban inzultálták az utcabeliek az újságírókat.

A Magyar Televízió hétfő esti Híradója arról számolt be, hogy "elüldözték a faluból" az ott forgató tévéstábokat, ezért az élő műsorba a település határából jelentkeztek be. A riporter közlése szerint a romák az MTV Roma Magazinjának szerkesztőjét is bántalmazták.

Joka Daróczi János, a Roma Magazin szerkesztője az MTI megkeresésére megerősítette, hogy inzultálták, de mint fogalmazott, megérti az indulatokat, és nem a romákra, a szituációra haragszik.

"Megértem, hogy mi zajlik a családban és a település lakosságában" - fogalmazott a televíziós újságíró, és az atrocitásért a médiát hibáztatja, mert véleménye szerint "mindenkit egy kalap alá véve" kezelte az ügyet.

Közlése szerint a korábban még "békésnek" mondható emberek között akkor csaptak fel az indulatok, és elégelték meg az újságírók jelenlétét, amikor a HírTV riportere élő bejelentkezésében azt mondta, valószínűleg szerelemféltés állhat a tragédia hátterében.

A Szabolcs megyei Kislétán hétfő hajnalban támadtak rá fegyverrel ismeretlenek saját otthonukban anyára és lányára. A 45 éves édesanya a helyszínen meghalt, 13 éves lánya súlyos, lőtt sérülésekkel került kórházba. A bűncselekmény áldozatát az Országos Cigány Önkormányzat saját halottjának tekinti. A Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) az újabb támadással együtt már nyolc bűncselekmény ügyében nyomoz. Az országos rendőrfőkapitány hétfőn 100 millió forintra emelte a nyomravezetői díjat a romák elleni támadások ügyében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

novaklaszlo56
2009. augusztus 6. 21:51
Ez az fiúk! Ez aztán az igazi magyarosch virtusch! Miután így jól megkapáltátok egymás agyát - és remélhetőleg még maradt is abból valami -, nem kéne lehiggadni és nekifogni jó alaposan megvizsgálni és elkezdeni megoldani a problémáinkat?
Ne gyilkoljátok már egymást, az ég szerelmére, hisz szükség van rátok piszkosul, ahogyan mindenkire, még ha ezt nem is mindig érzitek így!
Ami a hír tv-t illeti nem tudok mit mondani, mert sem a csatornát, sem a helyszíni eseményeket nem ismerem.
Ami pedig a romákat illeti, a magam részéről elég jól értem, hogy miért viselkednek úgy, mint a - óriási elnézést a hasonlatért! - sarokba szorított kutyák. Nem részletezem, miért, de teljesen átérzem a helyzetüket. Ha igaz, amit a hír-tv helyszínen dolgozó stábjáról mondanak, akkor az valóban nagyon szomorú, mert ez esetben egy nyilvánvalóan tudatos és aljas provokációról van szó, amelynek célja éppen annak a bizonyítása, hogy ezek az emberek (a romák) nem tudnak civilizáltan viselkedni. Ha így történt, az azt jelenti, hogy a hír-tv a legelemibb etikai szabályokat is kész felrúgni bizonyos céljai elérése érdekében. Nem tudom, hogy történt, mert nem voltam ott, és már jó ideje senkinek - még a médiának se - hiszek csak úgy, "bemondásra".
robi73
2009. augusztus 4. 08:29
Valaki neked az agyadba a kapát amit anyádtól loptak el,mert dolgozni nem tudnak vele!Védd a csőcselék bandádat!Itt nem a gyilkosságról van szó hanem a megnyilvánulásaikról!Tisztességes ember nem viselkedik így a gyászában sem!
Valaki
2009. augusztus 3. 22:38
En igazan sajnalom,hogy nem allitottak a kapat valamelyik szemet hir tv-s agyaba.
Talan tanultak volna az esetbol,megprobalnanak hitlesebbek lenni.
A magyar media legalja a hir tv.
Egy tragedia kapcsan is kepesek voltak aljas szemet modon megnyilvanulni!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását