2024. május 17. - Paszkál

Kisléta: Járőrözne a Gárda

A kislétai gyilkossággal kapcsolatosan magyar gárdás járőrözéssel fenyegették meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település polgármesterét kedden.
2009. augusztus 4. kedd 15:41 - HírExtra
Egy ismeretlen, "bemutatkozásra nem hajlandó valaki" hívta fel telefonon, aki először tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy állítólag hétfőn a HírTV és a Magyar Nemzet munkatársait megfenyegették a kislétai romák, amikor a gyilkosság helyszínén jártak - mondta Pénzes Sándor.

A polgármester tájékoztatása szerint a telefonáló utána azt közölte: mivel a betiltott Magyar Gárda csoportosan már nem vonulhat fel Kislétán, a szerveződés tagjai egyenként, motorral közlekedve járőröznek majd a településen. Ekkor ismét bemutatkozást kért a telefonálótól, aki azt újra megtagadta, így megszakadt a beszélgetés - tette hozzá.

Pénzes Sándor hangsúlyozta: nem fél semmilyen jellegű fenyegetéstől, így nem is akar a történtekkel kapcsolatban a rendőrséghez fordulni. Ugyanakkor kijelentette, hogy ha a településen valamiféle motoros járőrözést észlel, az ellen polgármesterként a leghatározottabban fel fog lépni. Akkor "én magam hívom a cigányságot, jöjjenek, mert lehet, hogy megvan, kik között kell a gyilkosokat keresni" - mondta.

Pénzes Sándor ezúttal is felháborodásának adott hangot a településen történtek miatt. Ismételten hangoztatta: Kislétán soha nem volt etnikai nézeteltérés, ezért is érthetetlen a hétfői orvtámadás, és "aljasoknak" nevezte a tetteseket, akik ezt a békés falut választották ki az újabb, romák elleni gyilkosság elkövetésére.

Kislétán hétfőre virradó éjjel egy 45 éves roma asszonyt lőttek agyon, 13 éves kislányát pedig súlyosan megsebesítették ismeretlenek, akik a házukban alvó áldozatokra támadtak rá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. augusztus 18. 17:49
Ez miért fenyegetés? kinek ártanak?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását